vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un jucător nou, 10 plecări! „Vrem trofeul suprem!”

Oltenii s-au reunit și au trecut vizita medicală. Portarul Marinescu, 34 de ani, a fost singura noutate. În schimb, lista disponibilizărilor e lungă.

Mai mulți copii decât seniori au răspuns la prima strigare a antrenorului Corneliu Papură. Portarul Andrei Marinescu, venit liber de la Sportul Snagov, a fost singura achiziție prezentă la primul antrenament pentru sezonul 2019-2020, în care craiovenii și-au propus titlul de campioni. Alte figuri noi au fost jucătorii reveniți după împrumuturi. Atacantul Mihai Roman (FC Botoşani) și copiii Raul Hreniuc (FC Argeş), Marian Şerban (CS Mioveni), Ştefan Vlădoiu (Dunărea Călăraşi), Florin Borţa (Petrolul). De la centrul de juniori și echipa a doua au fost promovați: Cătălin Preduţ, Ştefan Baiaram, Vasile Constantin, Radu Bârzan, Ionuţ Popescu.
Au lipsit motivat: Bancu și Cicâldău, aflați la loturile naționale, albanezul Kamer Qaka și Matteo Fedele, învoiți. Au absentat și jucătorii care nu au convins în stagiunea precedentă, iar conducerea dorește să renunțe la serviciile lor: Stăncioiu, Dimitrov, Donkor, R. Popa, Gardoş, Bic, Burlacu, Andrei Cristea, Meza Colli şi Nuno Rocha.
Schimbări masive au survenit și la nivelul staff-ului tehnic. Nu a mai fost nici picior de italian în Bănie. În campionatul în care-și propune cucerirea titlului, CSU Craiova va porni la drum cu Papură, secondat de Constantin Schumacher și Florinel Luță, promovat de la Centrul de copii al clubului. Din vechea gardă rămân Valentin Iliev și preparatorul Cornel Blejan. Robert Tufiși se va ocupa de pregătirea lui Pigliacelli.
Papură a declarat: „Este o reunire cu gândul de a face mult mai bine decât anul trecut. Qaka a fost învoit, el a terminat campionatul mai târziu şi are nevoie de pauză. Mai aşteptăm noutăţi, am propus contracte la 4-5 jucători, să sperăm că ele se vor materializa şi vom reuşi transferurile. Orice antrenor îşi doreşte achiziţiile din prima zi, dar nu este posibil. Sperăm ca ei să vină la echipă în cel mai scurt timp. În ultimele trei săptămâni cred că am văzut 100 de jucători, cel mai important lucru este să-i găsim pe cei potriviţi pentru Universitatea Craiova. Pentru a crea o concurenţă reală mai avem nevoie de un fundaş central, un mijlocaş de bandă dreaptă, poate un mijlocaş ofensiv. Eu am partajat programul pe cinci săptămâni. În primul rând trebuie să-i integrăm pe noii veniţi. În funcţie de jucătorii pe care îi vom transfera, vom ştii şi care dintre juniori vor face deplasarea cu noi în Austria. Avem jucători destul de talentaţi şi sperăm să-i integrăm cât mai repede, să devină o certitudine. După care să facem o pregătire bună, să punem la punct jocul, disciplina tactică, să ne punem la punct fizic. Craiova cere mai mult. Ca obiectiv, un nou trofeu ar fi ideal, dacă se poate, cel suprem”.

Lotul prezent la reunire:
Portari: Mirko Pigliacelli, Laurenţiu Popescu, Andrei Marinescu, Cătălin Preduţ.
Fundaşi: Ivan Martic, Ştefan Vlădoiu, Florin Borţa, Marius Briceag, Renato Kelic, Tiago Ferreira, Stephane Acka, Raul Hreniuc.
Mijlocaşi: Alexandru Mateiu, Stephan Drăghici, Marian Şerban, Ionuţ Popescu, Radu Bârzan.
Atacanţi: Cristi Bărbuţ, Mihai Roman, Carlos Fortes, Valentin Mihăilă, Raul Baicu, Jovan Markovic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica