joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL, USR, Pro România și PMP semnează acordul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială anunță că joi va fi semnat acordul politic propus partidelor politice de către președintele Klaus Iohannis. Potrivit Președinței, la semnarea acordului vor lua parte liderii PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, președintele Pro România, Victor Ponta, și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, nefiind făcută nicio mențiune legată de PSD, ALDE și UDMR, informează Hotnews.

Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o săptămână, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Acest pact politic ar urma să prevadă transpunerea în legislație a interdicției amnistiei și grațierii și a interdicției de adoptare a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională. De asemenea, în acest acord politic ar urma să fie menționat că legile justiției și Codurile penale vor fi revizuite numai în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul Viorica Dăncilă declara, la finalul unei ședințe a coaliției de guvernare, că vor exista amendamente la pactul propus de președintele Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României. De asemenea, Viorica Dăncilă a scris, pe Facebook, că e momentul ca președintele Klaus Iohannis să iasă din logica de campanie electorală și cp pactul propus între partide ar trebui să conțină „un set de principii și valori obligatorii pentru România”.

Politica