joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„La hamace, între stânci”, în Baia de Fier

Frumuseţile zonei Baia de Fier vor putea fi admirate, la sfârşitul lunii, din hamace instalate la 200 de metri înălţime. Este vorba despre un eveniment organizat de Clubul Alpin Român în parteneriat cu Clubul White Wolf, „La Hamace”, ajuns la cea de-a patra ediţie.

În Gorj, ineditul eveniment va purta denumirea „La hamace între stânci”. Aceasta pentru că hamacele vor fi instalate chiar între stânci, la 200 metri înălţime.
„Povestea La Hamace a început din dorința de a oferi iubitorilor de aventură și relaxare contexte sociale și sportive inedite, culminând cu ancorarea hamacelor la înălțime.
Primul episod, din 2017, „La hamace în Parc Titan”, în parteneriat cu Urban Camping și Frufru, s-a bucurat de peste 300 de participanți și 40 de hamace instalate.
Următoarele ediții s-au desfășurat în areal montan, sub numele „La Hamace Între Stânci”, unde participanţii entuziaști s-au bucurat de ateliere de escaladă, ateliere de noduri, trasee de via ferrata, de drumeție, foc de tabără și 10 hamace ancorate la 200 m de sol”, spun organizatorii.
Povestea continuă între 29 şi 30 iunie, în Baia de Fier – Peștera Muierii. Sunt aşteptate aproximativ 20 de persoane. Doritorii trebuie să aibă o condiție fizică medie și peste medie şi să fie interesați de activități montane și de activități sportive în general.
„Vom organiza ateliere de escaladă și via ferrata structurate în funcție de abilitățile participanților – inclusiv începători. Vom traversa puntea indiană pentru a ajunge la hamacele pregătite deja pentru voi, și ne vom împărți în două grupe: cei mai temerari se vor legăna primii în hamace, urmați apoi de cei mai răbdători :). Vom face o drumeție la Şura Haiducilor, de unde puteţi admira de la înălţime Cheile Olteţului. Programul pe zile va fi structurat în apropierea evenimentului, în funcție de condițiile meteorologice”, menţionează organizatorii.

Politica