joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Stănescu: „Ar trebui preşedintele PSD ales exact cum se alege Papa”

Senatorul de Olt Paul Stănescu a demisionat, vineri, din funcţia de preşedinte executiv interimar al PSD Dolj, invocând motive personale. În opinia sa, liderul partidului ar trebui ales aşa cum se alege Papa.

Paul Stănescu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar al partidului, pe care o ocupa din 28 mai, în cadrul Comitetului Executiv al PSD.

„Din motive personale mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar. (…) Eu vedeam o altă desfăşurare a parcursului alegerilor din partid, aşa cum am zis public. Am zis că ar trebui să avem un Congres cât se poate de repede pentru modificarea statutului şi alegerea candidatului PSD pentru funcţia prezidenţială, apoi să organizam un Congres de alegeri pentru conducerea partidului, dar în condiţii de linişte. Ne-am precipitat puţin”, a spus Paul Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a afirmat că nu vrea funcţia de preşedinte al partidului, dar nu exclude depunerea candidaturii sale pentru o funcţie de vicepreşedinte al PSD.

Stănescu a mai afirmat că liderul partidului ar trebui ales aşa cum se alege un Papă.

„Am spus de mai multe ori acest lucru – ar trebui preşedintele PSD ales exact cum se alege Papa, când a ieşit fum alb. Ne strângem cu toţii şi acela ar trebui să fie. Din păcate, nu se întâmplă aşa, eu spun ce mi-aş dori”, a afirmat olteanul.

El a adăugat că: „Ar fi foarte bine dacă premierul ar fi şi preşedintele partidului. Ar fi un lucru bun, nu ar fi un lucru rău, dar nu neapărat”.

Stănescu a preluat funcţia de preşedinte executiv interimar al partidului, în prima zi după alegerile europarlamentare, când Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Atunci, Viorica Dăncilă a preluat interimar funcţia de preşedinte al PSD, iar Rodica Nassar pe cea de secretar general al partidului.

Politica