vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de localităţi afectate de fenomene meteorologice şi hidrologice, în ultimele 24 de ore

Peste 50 de localităţi din 19 judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de fenomene meteorologice şi hidrologice, precizează joi Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit datelor centralizate de MAI, fenomenele meteo au afectat 53 de localităţi din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Neamţ, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea, unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor, poliţiştilor şi jandarmilor.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel naţional, au fost afectate 36 de case, 36 beciuri/subsoluri, 98 curţi, 29 anexe gospodăreşti şi două imobile ale unor operatori economici, informează sursa citată, scrie  Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În localitatea Ierşnic din judeţul Timiş, un echipaj de pompieri a intervenit cu ajutorul unei bărci pentru a salva o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape.

Joi dimineaţă, mai erau în desfăşurare intervenţii în judeţele Arad, Giurgiu, Timiş şi Vâlcea.

Circulaţia rutieră este afectată pe un drum naţional (DN 7 din judeţul Arad) şi pe trei drumuri judeţene (DJ 205D – judeţul Vrancea, DJ 609 – judeţul Timiş şi DJ 682 – judeţul Arad).

Totodată, traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN 73D – judeţul Argeş) şi un drum judeţean (DJ 203K – judeţul Buzău) din cauza alunecărilor de teren, iar pe un drum naţional (DN 7 – judeţul Vâlcea) se circulă cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil.

În ultimele 24 de ore au fost emise 22 de avertizări sau atenţionări de fenomene meteorologice imediate, dintre care 11 Cod portocaliu pentru zece judeţe şi 11 Cod galben pentru 13 judeţe.

Joi, la ora 10,00, a intrat în vigoare un Cod galben de instabilitate meteorologică şi cantităţi însemnate de apă, valabil până la ora 22,00, pentru Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, nordul Olteniei şi local în Moldova, precum şi în zonele de munte. Pentru judeţele Timiş, Arad şi Bihor, Codul galben este valabil până vineri, ora 06,00.

Informarea meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul naţional, s-a prelungit până luni, 10 iunie, ora 10,00. Totodată, sunt în vigoare avertizări hidrologice pe anumite sectoare ale fluviului Dunărea şi pe majoritatea râurilor din ţară.

Politica