joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parteneriatul dintre Microsoft & Sony și impactul său asupra gaming-ului

În industria de gaming, Microsoft și Sony sunt cunoscute ca fiind două dintre cele mai mari și mai influente companii. Acestea au avut un impact uriaș asupra gaming-ului în ultimele decenii, oferind oamenilor posibilitatea de a accesa jocuri de calitate înaltă prin consolele produse de către cele două companii.

Playstation și Xbox au fost întotdeauna acele două produse în competiție, dar se pare că totul se apropie de un sfârșit. Pe data de 16 Mai 2019, Microsoft și Sony au făcut un parteneriat prin care aceste două companii vor lucra împreună la dezvoltarea tehnologiilor de tip Cloud și Inteligență Artificială. În acest articol vom sublinia beneficiile pe care parteneriatul dintre acești doi ‘uriași’ îl aduce gaming-ului.

Mai multă competiție în Cloud Gaming

Cloud Gaming-ul reprezintă fără îndoială viitorul când vine vorba de jocuri online, oferind accesul la jocuri de înaltă calitate oricărei persoane care are o conexiune de internet suficient de puternică. Acest lucru elimină complet nevoia de a deține un dispozitiv făcut pentru gaming, utilizatorii putând juca ultimele jocuri chiar și prin gadget-uri mai învechite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Odată cu anunțarea platformei Google Stadia în Martie 2019, toate companiile majore implicate în gaming au fost nevoite să își îmbunătățească produsele. Google Stadia este serviciul de cloud gaming care are potențialul de a face acest concept funcțional, considerând tehnologia avansată pe care Google o deține.

Datorită amenințării pe care Google Stadia o reprezintă, companii precum Microsoft & Sony fac parteneriate pentru a avea șanse reale de competiție. Competiția creată în urmă acestui parteneriat îi va stimula atât pe cei de la Google să livreze un produs de calitate cât și pe cei de la Microsoft și Sony să construiască un competitor demn. În ambele cazuri consumatorul fiind cel care beneficiază.

Cross-Console Gaming

Competiția dintre consolele de Playstation și Xbox există încă de la începutul acestor console, divizând consumatorii în continuare. Diferențele dintre aceste două produse sunt semnificative, limitând utilizatorii la o singură consola.

Aceste diferențe și limitări dintre Playstation și Xbox sunt resimțite mai ales atunci când doi jucători doresc să concureze între ei dar nu pot deoarece dețin dispozitive care nu sunt compatibile. În urma acestui parteneriat întreaga industrie speră ca aceste blocaje să fie eliminate, oferind utilizatorilor de Playstation și Xbox aceleaşi beneficii.

Acest parteneriat poate oferi oamenilor acces la jocuri create exclusiv sau ediții speciale care pot fi găsite numai pe una dintre console, prin intermediul tehnologiilor cloud. Ambele platforme au un număr larg de jocuri care sunt exclusive, din toate categoriile, chiar și din gambling.

Spre exemplu “The Four Kings Casino and Slots” este un joc de gambling care emulează un cazino real, dar este disponibil numai pentru PlayStation 4. Acest joc oferă utilizatorilor acces la număr larg de mini-jocuri, la fel ca un cazino digital precum Gaminator online, unde utilizatorii au posibilitatea de a juca gratuit.

Jocurile de cazino sunt de cele mai multe ori foarte accesibile, acestea fiind create pentru un număr mare de dispozitive și platforme, oferind oricui posibilitatea de a intra în acest univers online. Aceste jocuri pot să fie deseori foarte distractive deoarece oamenii pot să le joace chiar de la început, fără a fi nevoiți să se antreneze.

Dar, în lumea gaming-ului pentru console, chiar și unele dintre aceste jocuri de gambling pot să fie exclusive unei singure console. În urma acestui parteneriat, chiar și utilizatorii unei platforme ar putea accesa tehnologia și jocurile disponibile în mod exclusiv pe cealaltă consolă, eliminând orice barieră prezentă între jucători.

Concluzie

Datorită ultimelor inovații în domeniul gaming-ului, Microsoft & Sony au decis să facă un parteneriat și să lucreze împreună la dezvoltarea de tehnologii de cloud gaming și inteligență artificială. Acest parteneriat poate să creeze mai multă competiție în mediul cloud gaming-ului dar și să elimine zidul dintre Playstation și Xbox, consumatorii beneficiind în ambele situații.

Politica