vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După zeci de conflicte, urologul Riza, dat afară din spital

Medicul urolog Mugur Riza a primit, în această dimineață, decizia de încetare a contractului de muncă, după scandalurile repetate pe care le-a provocat în SJU Craiova. El a mai fost o dată dat afară din spital, dar și-a recâștigat postul în instanță.

„Domnul doctor a fost introdus în comisia de disciplină în urmă cu o lună de zile. Știm cu toții din ce cauze. De când a revenit în spital a fost implicat în aproximativ 30 de situații conflictuale. Miercuri dimineață, i s-a înmânat decizia de încetare a contractului de muncă. Noi am respectat pașii legali. Din motive disciplinare s-a ajuns la această decizie. Dumnealui are dreptul, evident, să se adreseze instanței de judecată”, a declarat Eugen Georgescu, managerul SJU Craiova.

Tot din cauza scandalurilor provocate, anul trecut, în octombrie, urologul Riza a rămas fără postul din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Doctorul s-a adresat însă instanţei şi a avut câştig de cauză. S-a întors în spital şi la vechile obiceiuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 15 martie, Mihaela Cheie, directoarea medicală a SCJU Craiova de atunci, a fost agresată fizic şi verbal de Riza.

„M-a bruscat, m-a lovit, am echimoze la mână”, spunea, pentru Jurnalul Olteniei, Mihaela Cheie, directorul medical al SJU Craiova.

Şi managerul SJU s-a plâns de atitudinea urologului: „A trecut pe lângă mine, pe hol, şi m-a ameninţat. Aşa nu se mai poate”.

Doctorul a fost amendat de mai multe ori de poliţie. Provoca scandaluri în spital, îşi filma colegii şi încărca imaginile pe youtube. Mai mult, urologul a publicat pe facebook date confidenţiale ale pacienţilor. Tot pe pagina sa de facebook, Mugur Riza a adus jigniri grosolane colegilor săi din SCJU Craiova.

Urologul s-a declarat permanent o victimă a sistemului: „Agresat și cu mobilul deteriorat de către minusculul și obscurul grup de gherilă ce au înscenat încă o „rafuială” sperând ca emoțional vor influența completul de judecată în favoarea lor, ei bine decizia finală le da „peste bot” și îi demolează de tot!!! Urmează deconturile, masa, dansul și felicitările la urologie et. 7 spital nr. 1 craiova… ”, scria doctorul, pe facebook.

Politica