joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curs de perfecţionare a antrenorilor, în premieră la Slatina

Vicepreşedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, lector în cadrul Şcolii Federale de Antrenori, Aurel Ţicleanu, a fost prezent luni, la Slatina, pentru a susţine un curs antrenorilor posesori ai licenţelor UEFA A şi UEFA B din judeţele Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman. Evenimentul, organizat pentru prima dată în oraşul de pe malul Oltului, s-a desfăşura în sala Consiliului Judeţean Olt, şi a reunit peste 70 de tehnicieni, mulţi dintre ei foşti fotbalişti la nivelul primelor eşaloane ale fotbalului.

Federaţia Română de Fotbal, prin Şcoala Federală de Antrenori, în colaborare cu AJF Olt, a organizat, la Slatina, Cursul de perfecţionare a antrenorilor posesori ai licenţelor UEFA A şi UEFA B. Evenimentul a reunit 73 de antrenori din judeţele Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman, organizarea fiind fără cusur.
Legendarul fotbalist Aurel Ţicleanu a fost cel care a susţinut lecţia deschisă despre fotbal. Acesta este posesor al Licenţei UEFA Pro şi, de asemenea, este lector în cadrul Şcolii Federale de Antrenori.
„Mă bucur că Federaţia m-a trimis tot în Oltenia, la mine acasă, la Slatina. Am mai fost luna trecută, iată că am venit din nou. Este o întâlnire cu antrenori din patru judeţe, în care le-am vorbit despre cât de importantă este educaţia, iar antrenorii trebuie să înţeleagă această nouă dimensiune, de dascăl. De asemenea, am avut discuţii despre ceea ce putem face ca lucrurile, în munca aceasta de copii şi juniori, să se desfăşoare mai bine. Am văzut în sală mulţi foşti jucători, sunt mulţumit de atenţia de care au dat dovadă, organizarea a fost foarte bună”, a precizat Aurel Ţicleanu, lector în cadrul Şcolii Federale de Antrenori.
Modulul teoretic s-a întins pe câteva ore, antrenorilor fiindu-le astfel prezentate cele mai importante principii după care trebuie să se ghideze.
„Nu am venit să-mi prezint filozofia mea de antrenor. Făcând parte din FRF, lucrând şi la Şcoala Federală de Antrenori, suntem obligaţi să le arătăm antrenorilor tot spectrul de posibilităţi, punctele cardinale ale acestei meserii, iar fiecare dintre ei să creadă în propria filozofie. Noi le aducem argumente, principii, astfel încât să-şi întărească convingerile în dezvoltarea lor ulterioară. Am venit să prezint doar o modalitate de a privi fotbalul în ansamblu”, a mai spus Ţicleanu.
Cursul de perfecţionare a antrenorilor posesori ai Licenţelor UEFA A şi UEFA B a fost organizat pentru prima dată în oraşul de pe malul Oltului.
„Este pentru prima dată când în Slatina este organizat un astfel de curs, ne bucurăm că am reuşit să fim gazda acestui eveniment. Au participat în jur de 75 de antrenori din judeţele Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman. Organizarea a fost foarte bună, sperăm ca pe viitor să reuşim să mai găzduim astfel de evenimente”, a precizat preşedintele AJF Olt, George Constantinescu.

Politica