sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Program bogat pentru cei mici, la Târgu-Jiu, de 1 Iunie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, primăria Municipiului Târgu-Jiu a pregătit pentru sâmbătă numeroase surprize copiilor.

Astfel, cei mici vor participa la ateliere de colorat, spectacole, va fi pusă în scenă și o piesă de teatru, iar evenimentul cel mare va fi reprezentat de ,,Cupa Coca Cola 1 Iunie” la minifotbal. În cadrul acestei întreceri vor fi angrenate numeroase echipe de fotbal de la unitățile de învățământ din municipiu, această manifestare reprezentând astfel și inaugurarea bazelor sportive realizate de municipalitate.

,,Încercăm să ne ducem în această zonă cu elemente diversificate. Plecăm de la acea competiție pe care am anunțat-o de foarte mult timp. Toate școlile generale, și colegiile și liceele din Târgu-Jiu participă la o competiție de fotbal pe terenurile sintetice realizate în municipiul Târgu-Jiu. E și o inaugurare a acestor terenuri. Din păcate, doar terenul de la Școala Generală Nr. 7 nu este folosit. Sunt folosite patru dintre suprafețele de joc din unitățile specificate acolo, plus finalele care se joacă la Liceul Sportiv. La acel eveniment există și premierea care se va face în Piața Prefecturii dacă va fi o vreme bună, acolo unde înainte de festivitate avem un spectacol cu trupa Planeta Veselă, o trupă cu muzică dedicată strict copiilor. Am primit și o idee de la colegul Mihai Paraschiv și avem figurine foarte frumoase, câteva mii, din ipsos, pe care le vom pune gratuit la dispoziția copiilor din municipiul Târgu-Jiu cu o anumită cariocă pentru a le putea colora. În Piața Prefecturii, cu măsuțe, va exista un atelier de creație și fiecare copil va încerca să coloreze acea figurină în modul în care îl vede el colorat. Avem o prezentare a Decathlonului de echipament sportiv tot în Piața Prefecturii, avem un spectacol oferit de Palatul Copiilor, o expoziție și o demonstrație de tehnica din dotare, Poliție, ISU, Salvamont, Jandarmerie, Poliția Locală. Vor veni cu echipament în Piața Prefecturii pentru copii. Avem o piesă pentru copii a Teatrului Elvira Godeanu; chiar în Piața Prefecturii se va ține spectacolul dacă ne va permite vremea, în caz contrar, ne vom muta cu o mare parte dintre evenimente la teatru. Tot la ideea unui om care lucrează în domeniu, facem și o zi a Porților Deschide. După ora 13.30, copiii sunt invitați în această locație pentru a putea discuta cu primarul. Am făcut un apel și la consilierii locali să fie prezenți. Copiii pot veni să ne adreseze întrebări, să ne dea anumite sugestii”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finala competiției de minifotbal se va juca la Liceul cu Program Sportiv, premiile urmând a fi asigurate de sponsorul evenimentului. De asemenea, prin Direcția Publică de Patrimoniu, primăria va asigura asistența medicală primară.

1 IUNIE 2019 – ORAŞUL COPIILOR
Ora 09.00 – Cupa ,,Coca-Cola 1 Iunie” la minifotbal
Locaţie – terenurile de sport din incintele Şc. gen. nr. 2 ,,Ecaterina Teodoroiu”, Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu”, Liceul Teologic, Şcoala Gimnazială ”Pompiliu Marcea”. Finalele se vor desfăşura pe terenul de sport din incinta Liceului cu Program Sportiv începând cu ora 14.00.
Ora 09.45 – Activități pentru copii – colorat figurine de ipsos, baloane, activități creative, jocuri, standuri cu produse create de copii
Locație – Piața Prefecturii și Amfiteatru Zona Centru
Ora 10.00 – Prezentare de echipament sportiv și de agrement – Decathlon Târgu Jiu
Locație – Piața Prefecturii
Ora 10.00 – Expoziție și demonstrații cu tehnica din dotare :
Locație – Piața Prefecturii
Serviciul Public Salvamont Gorj
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj
Poliţia Locală Târgu-Jiu
Inspectoratul Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj
Ora 10.00 – Spectacol artistic oferit de Palatul Copiilor Târgu-Jiu
Locaţie – Scena din Piaţa Prefecturii
Ora 11.00 – Petrică și lupul – Spectacol de teatru oferit de Teatrul Dramatic „E. Godeanu”
Locație – Scena din Piaţa Prefecturii
Ora 13.30 – ,,La sfatul copiilor” – Prezentul și viitorul Târgu-Jiului prin ochii copiilor – întâlnire liberă între copii, consilierii locali și primarul municipiului Târgu-Jiu.
Locație – Sala de ședințe a Consiliului Local Târgu-Jiu
Ora 17.00 – Spectacol PLANETA VESELĂ
Locaţie – Scena din Piaţa Prefecturii
Ora 18.00 – Festivitate de premiere – Cupa ,,Coca-Cola 1 Iunie” la minifotbal
Locaţie – Scena din Piaţa Prefecturii
În cazul în care condițiile meteorologice nu permit desfășurarea activităților în aer liber, o parte dintre acestea se vor desfășura în incinta Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

 

Politica