vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Subvenţii pentru fermierii care angajează tineri

Pentru a accesa „Programul de stimulare a angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”, oltenii care fac agricultură trebuie să coopteze în ferme tineri de până în 35 de ani.

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene Olt au precizat că fermierii olteni nu au venit încă să solicite detalii despre acest Program.
„Încă nu avem fermieri interesaţi de acest Program, însă normele au apărut doar de câteva zile. Această lege ar trebui să-i încurajeze pe fermieri să angajeze oameni tineri, ţinând cont că primesc stimulente de la stat. Trebuie să mai şi găsească tineri cu care să încheie contracte de muncă, pentru că, de obicei, ei pleacă. Se încadrează în acest program tinerii de până în 35 de ani”, a spus directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa.
Potrivit autorităţilor, fermierul care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului primeşte următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată:
a) 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;
b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;
c) 500 lei pentru persoanele fără studii.

Tinerii beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii și/ sau industriei alimentare, conform codurilor COR.
Pentru a beneficia de aceşti bani, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea Programului corespunzătoare anului 2019 este de 30 milioane lei și vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din agricultură, acvacultură şi industria alimentară, în vederea angajării tinerilor beneficiari ai Programului. Autorităţile estimează că în urma acestei măsuri, în acest an, vor fi angajați 3.000 de tineri.
Pentru cei interesați, înscrierea în Program se face până la data de 31 decembrie 2020.

Politica