vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liderii PSD Dolj, la vot

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat, duminică, faptul că a votat doar la alegerile europarlamentare.

Am votat cu gandul la Europa, cu gandul la Romania, cu gandul la Oltenia si cu gandul la judetul Dolj. Am facut 30 de zile de campanie, am mers si m-am intalnit impreuna cu colegii mei, cu foarte multi oameni din judetul Dolj, am vazut ce au reusit sa faca pentru ei, in acesti 2 ani si jumatate de guvernare, si guvernul si autoritatile locale, sunt increzator in ceea ce priveste rezultatul votului. Votul de azi va fi si un vot de multumire privind implicarea celor care se ocupa de administratia locala si de guvern. Am votat doar la alegerile europarlamentare, este evident cu cine am votat, si la referendum nu am votat.

Am considerat ca daca presedintele Romaniei vrea sa intrebe, cine doreste sa ii raspunda, sa ii raspunda. Nu am vrut sa ii raspund prin votul meu presedintelui daca sunt de acord sau nu, cu intrebarile pe care, pe de o parte nu a stiut sa le explice, pe de o alta parte este doar o actiune de campanie si de imagine a presedintelui Romaniei, mai degraba un text si un test pentru alegerile prezidentiale”, a spus Claudiu Manda, conform unui comunicat de presă al PSD Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, acolo unde și-a exprimat opțiunea pentru Parlamentul European, că a votat pentru ca România să fie corect reprezentată la acest nivel și pentru ca țara noastră să beneficieze de un tratament echitabil și de egalitate în drepturi, în spațiul Uniunii, informează reprezentanţii partidului.

Am votat pentru a trimite patrioți în Parlamentul European, pentru a elimina dublul standard. Am votat pentru ca și României să-i fie permis ceea ce le este permis celorlalte state din Uniunea Europeană și, bineînțeles, ceea ce le este interzis altor țări să fie interzis și în cazul României.

Cred că, astăzi, foarte mulți dintre români se vor prezenta la urne și îi așteptăm să vină în număr cât mai mare, pentru că votul lor este foarte important.

În ceea ce privește referendumul, nu am votat, pentru că refuz să particip la o mascaradă, cu atât mai mult cu cât cel care l-a convocat nu a fost în stare să explice întrebările. În județul Dolj, am observat că, până la această oră, jumătate dintre cei care s-au prezentat la urne au votat doar pentru Parlamentul European, nu și pentru referendum“, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, și-a exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Parlamentul European în cadrul secției de votare nr. 123, amenajată în incinta Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Craiova, se mai arată în comunicatul PSD Dolj.

Aceeaşi sursă informează că primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că și-a exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Parlamentul European având în vedere, mai mult decât orice, necesitatea ca orașul să își continue dezvoltarea cu ajutorul fondurilor comunitare.

Am votat pentru România, am votat pentru județul Dolj, dar în special pentru municipiul Craiova. Am votat pentru a avea reprezentantul nostru în Parlamentul European și pentru certitudinea că ne vor fi ascultate doleanțele și problemele. Am votat pentru a sta și noi, ca țară, pe un fotoliu, alături de celelalte state, nu pe un scăunel, la margine.

Craiova are nevoie în continuare de fonduri europene, de finanțare și de dezvoltare, iar noi facem totul pentru dezvoltarea municipiului nostru. De mâine, îl vom avea la Bruxelles pe Claudiu Manda și, din acest moment, consider că viața noastră, a românilor și a României, va fi mult schimbată în bine. Nu am votat la referendum, pentru că nu am înțeles utilitatea acestui demers“, a declarat Mihail Genoiu.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, și-a exercitat dreptul de vot la referendumul național pentru revizuirea Constituției la secția de vot nr. 128, amenajată în incinta Grădiniței cu program prelungit „Tudor Vladimirescu”, conform PSD Dolj.

Politica