miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Altă minoră dispărută, găsită de poliție

O minoră de 14 ani din Mehedinți, plecată voluntar de la domiciliu, a fost identificată de polițiști în doar trei ore de la sesizarea dispariției. Polițiștii au stabilit că aceasta pleacă frecvent de la domiciliu bunicii sale și nu a fost victima vreunei infracțiuni.

La data de 21 mai a.c., în jurul orei 15.30, Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată cu privire la faptul că, în data de 15 mai a.c., o minoră de 14 ani, din municipiu, la finalul orelor de curs, nu a mai revenit la domiciliu.

În urma aspectelor sesizate, a fost dispusă căutarea pe raza județului Mehedinți, semnalmentele acesteia fiind comunicate polițiștilor aflați în dispozitivul de ordine și siguranță publică, dar și altor structuri în vederea identificării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a verificărilor desfășurate cu celeritate de polițiști, la aproximativ trei ore de la sesizare dispariției, minora a fost găsită pe raza comunei Vînători, județul Mehedinți, fiind condusă la sediul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin.

Polițiștii au stabilit faptul că aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni și nici nu a comis vreo infracțiune pe perioada dispariției, minora plecând anterior, în nenumărate rânduri, de la domiciliu bunicii sale, care o are în plasament.

Verificările au fost efectuate în prezența unui reprezentant al D.G.A.S.P.C. Mehedinți, minora fiind internată într-un centru de specialitate.

În primele 4 luni ale anului 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au depistat 31 de persoane dispărute și urmărite, 22 fiind dispărute de la domiciliu, dintre care 10 de minori, iar 9 persoane se sustrăgeau de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Referitor la cele 9 persoane, 7 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, una era urmărită în baza unui mandat european de arestare, iar una avea sentință penală de internare într-o unitate medicală de specialitate.

De asemenea, în perioada analizată, polițiștii au mai pus în executare alte 40 de mandate emise de instanțele judecătorești, dintre care 20 au fost mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 mandate priveau sentințe de internare în unități medicale, iar 17 erau mandate europene de arestare.

Politica