sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş. Turiştii, rugați să nu atingă puii de cervide şi să nu rupă florile ocrotite

Directorul Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, Hegyi Barna, roagă turiştii care întâlnesc, în drumeţiile pe care le fac, pui de cervide, să nu îi atingă pentru că aceştia vor fi abandonaţi şi să nu rupă florile ocrotite pentru a se fotografia cu ele, gest care reprezintă un adevărat dezastru pentru respectivele specii.

Acesta a explicat că în această perioadă au loc fătările la cervide – căprioară sau cerb -, iar puii sunt lăsaţi de ciute şi de căprioare în locuri mai ferite şi sunt alăptaţi periodic, iar între timp acestea merg să se hrănească, potrivit Agerpres.

Oamenii care găsesc astfel de pui sunt rugaţi să nu pună mâna pe ei, să nu se apropie şi să-i lase în pace, pentru că aceştia nu sunt abandonaţi, ci mama se află în apropiere. În situaţia în care îi ating, părinţii nu se mai îngrijesc de ei, pentru că simt mirosul omului, situaţie care nu este întâlnită la păsări, al căror simţ al mirosului nu este atât de dezvoltat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă mare problemă cu care se confruntă angajaţii Parcului Naţional o reprezintă câinii ciobăneşti, care găsesc şi mănâncă puii pe care ciutele sau căprioarele i-au lăsat temporar singuri.

De asemenea, directorul Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş i-a rugat pe oameni să nu mai rupă florile protejate, pentru că gestul lor reprezintă un dezastru pentru specie, şi să se limiteze la a le fotografia şi admira.

Politica