marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Închisoare cu suspendare pentru femeia din Dolj care a vrut să-și scape soțul mituind doi polițiști

Magistrații Tribunalului Dolj au condamnat-o, la sfârșitul săptămânii trecute, pe femeia de 34 de ani, din Coșoveni, trimisă în judecată pentru dare de mită. În luna ianuarie, femeia a fost prinsă încercând să mituiască doi polițiști doljeni cu 500 de lei pentru a-și scăpa soțul de dosar penal. Cei doi doljeni au fost prinși circulând cu o mașină radiată din circulație. Instanța a condamnat-o la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Reamintim că, pe 18 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești au oprit, pentru control, un autoturism Volkswagen care se deplasa pe DN 6F și care era condus de un bărbat de 31 de ani, din Coșoveni.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, „polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 6F și care era condus de un bărbat, de 31 de ani, din Coșoveni. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele autoturismului, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că mașina figurează radiată din circulație. Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat, însă, pentru a nu se lua măsurile legale ce se impuneau, atât conducătorul auto, cât și soția acestuia, de 34 de ani, pasager în autoturism, au încercat să ofere în mod repetat sume de bani polițiștilor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii au informat conducerea IPJ Dolj şi pe ofiţerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, iar aceştia din urmă au pus la punct rapid toate detaliile și au prins în flagrant femeia chiar în timp ce oferea poliţiştilor suma de 500 de lei.

Femeia a fost reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar o zi mai târziu a fost dusă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru dare de mită. Instanţa a dispus arestarea inculpatei la domiciliu: „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Calafeteanu Zîna, pe o durată de 30 zile, începând cu 19.01.2019 şi până la 17.02.2019, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei.

Procurorii au finalizat cercetările în acest caz și la sfârșitul lunii februarie au dispus trimiterea în judecată a femeii pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Dosarul a fost analizat de judecători în camera preliminară, s-a constatat legalitatea rechizitoriului și a probelor, fiind dispusă începerea procesului: „În baza art. 346 NCPP constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 27/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind inculpata Calafeteanu Zîna trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin 1 C. pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata Calafeteanu Zîna. În baza art. 275 alin. 3 Cpp. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, urmând a fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu”, după cum se arată în hotărârea instanței.

Judecătorii craioveni au plasat-o pe femeie sub control judiciar și au demarat procesul. Inculpata a recunoscut comiterea faptei de la primul termen de judecată, a cerut reducerea limitelor de pedeapsă și a fost condamnată vineri, 17 mai a.c., la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare: condamnă pe inculpata Calafeteanu Zîna, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În baza art. 91 alin(1) C.pen. raportat la art. 92 alin(1) C.pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 92 alin(3) C.pen. raportat la art. 93 alin(1) C.pen., inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de consilierul de probaţiune; – va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – va comunica schimbarea locului de muncă; – va comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin(2) lit. d C.pen. impune inculpatei să execute obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei; În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Coșoveni. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Politica