joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezastru la Fisc! Nu s-a realizat planul de încasări de venituri bugetare în martie şi aprilie

Noua şefă a Fiscului, Mihaela Triculescu, cere subordonaţilor să explice de ce ANAF nu a reuşit să realizeze planul de încasări de venituri bugetare în martie şi aprilie, arată un document dezvăluit de senatorul PNL Florin Cîţu.

Documentul publicat de senatorul liberal reprezintă o scrisoare din data de 16 mai trimisă de preşedintele ANAF Mihaela Triculescu către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice şi către Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, scrie Adevarul.
Triculescu le solicită subordonaţilor să explice cauzele nerealizării programului de încasări venituri bugetare pentru lunile martie şi aprilie 2019. De asemenea, şefa Fiscului le cere să prezinte „măsuri concrete şi asumate în vederea realizării integrale a programului de încasări venituri bugetare aferent lunii mai 2019”.

Totodată, preşedintele ANAF solicită clarificări cu privire la „cauzele care au condus la existenţa unei sume semnificative rămasă de restituit contribuabililor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, constantându-se disproporţionalităţi între organele fiscale teritoriale aflate în subordinea dumneavoastră”. Mihaela Triculescu cere, în acelaşi timp, să fie prezentat un calendar de măsuri asumate în vederea finalizării procedurii de restituire a taxelor de mediu până la data de 22.05.2019.

sursa foto facebook Florin Cîţu

Politica