joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractele cu constructorii, modificate, după OUG 114

Contractele cu constructorii vor fi modificate pentru ca noile costuri cu manopera să fie acoperite. Aceasta, după ce s-au impus salarii mai mari în domeniul construcţiilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, în Dolj, că primarilor li s-a transmis deja să modifice contractele.

Partea plină în ordonanţa 114 este că a creat foarte multă dezvoltare şi a creat foarte multe fonduri disponibile pentru România. Blochează creşterile de preţuri în energie. A creat posibilitatea, pentru construcţii, ca salariul minim aici să fie mai mare decât în alte sectoare. Rezultatul este că pentru prima dată sectorul construcţiilor a crescut 12,5%, acest sector fiind unul care ani de zile a tras în jos creşterea economică. În ceea ce priveşte preţurile, s-au făcut proceduri de către Ministerul de Finanţe, Ministerul Dezvoltării, au fost transmise primarilor, vorbim de fondurile din bugetul de stat, pentru a se modifica contractele ca să poată să se încadreze în creşterile de preţuri”, a spus Liviu Dragnea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a afirmat că o altă problemă o reprezintă creşterea preţului la bitum: „Se discută acum cu Comisia Europeană, care ne iubeşte foarte mult, pentru a înţelege şi Comisia Europeană că lucrurile au evoluat. De exemplu, crescând foarte mult programul de investiţii în România, în guvernarea noastră, a crescut foarte mult cererea de bitum. (…) România nu mai este producător de bitum. Sunt doar doi furnizori în jurul României, bineînţeles că au făcut un cartel şi au mărit preţul cu 30-40%, urmând acum ca colegii noştri care lucrează intens la Bruxelles să convingă Comisia Europeană măcar să ne lase pe noi, prin bugetul de stat, să putem compensa aceste creşteri de preţuri.”

Politica