joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi de peste 12.000 lei pentru proprietari de câini periculoşi

Poliţiştii doljeni au verificat, în ultima lună, aproape o mie de deţinători de câini periculoşi, din judeţ. În urma controalelor poliţiştii au dat 40 de amenzi, în valoare de peste 12.000 lei.

“În perioada 17 aprilie – 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Ordine Publică – au organizat o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor în care sunt implicaţi câini periculoşi sau agresivi. La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban şi rural, care au verificat 255 de deţinători de câini periculoşi, din categoria I (câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor) şi 764 de câini, categoria a II-a (câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor)”, arată IPJ Dolj, într-un comunicat de presă.

Între cei amendaţi se află o femeie din Galicea Mare. Conform Poliţiei, aceasta “deţinea un câine periculos, din rasa Pit Bull şi nu a depus la sediul poliţiei documentele prevăzute de legislaţia în vigoare (OUG 55/2002). De asemenea, nu a avut inscripţionat în mod vizibil, pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul Câine periculos”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“O femeie, din comuna Teslui, a fost sancţionată contravenţional pentru faptul că deţinea un câine periculos, din rasa Pit Bull şi nu a depus la sediul poliţiei documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi la domiciliul unui bărbat, din aceeaşi localitate, care deţinea un câine periculos, din rasa Pit Bull şi nu a depus la sediul poliţiei documentele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2002”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Politica