miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Proteste din cauza salariilor mici la uzina de vagoane

Muncitorii de la secția severineană de vagoane marfă a fabricii ASTRA RAIL din Arad au încetat lucrul și au început să protesteze fiind nemulțumiți de salariile de mizerie pe care le primesc. Peste o sută dintre cei cinci sute de muncitori ai fabricii din Severin au ieșit la poarta uzinei și au scandat ore întregi. Ei spun că nu vor relua lucrul până când nu primesc asigurări ferme de majorare a salariilor. Peste o sută de muncitori, dintre cei 500 cât are fabrica de la Severin, au ieșit de dimineață la poarta dintre Calea Timișoarei și au protestat zgomotos, cerând majorarea salariilor. Ei spun că nu vor începe lucrul, dacă patronatul nu va majora salariile.

Patronatul societății nu a dorit să emită niciun punct de vedere, dar, potrivit liderului de sindicat de la Arad, Ionel Rusu, conducerea i-a amenințat pe muncitori că dacă nu vor reîncepe lucru, va închide fabrica de la Arad și apoi punctele de lucru din țară.

Ultima ofertă pe care patronii au spus că sunt dispuşi să o facă pentru semnarea noului contract colectiv de muncă reprezintă o creştere salarială nesemnificativă în comparaţie cu solicitările angajaţilor. Oamenilor li s-a propus o creştere în două etape, sume fixe, respectiv 250 de lei pentru fiecare angajat de la 1 mai şi 100 de lei de la 1 octombrie”, a precizat liderul de sindicat Ionel Rusu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sute de angajaţi protestează zilnic, atât la Arad cât și la Severin, nemulţumiţi de negocierile de până acum cu patronatul cu privire la noul contract colectiv de muncă. Ei solicită o creştere salarială de 30-40 de procente.

Astra Rail, care are ca acţionar majoritar (75%) un concern american, are 1.200 de salariaţi în unitatea din municipiul Arad și 500 la Severin.

Politica