joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazul fetei de 13 ani, care a rămas însărcinată cu un vecin de 63 de ani, în atenţia Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, judeţul Gorj, care a rămas însărcinată cu un vecin de 63 de ani, au anunţat reprezentanţii instituţiei. Potrivit acestora, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor.
„Conform relatărilor din presă, minora este gravidă în cinci luni, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un vecin în vârstă de 63 de ani. Poliţia și Protecţia Copilului au deschis anchete în acest caz. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că fata de 13 ani şi bunica ei au mers la sediul Poliţiei Rovinari, sesizând faptul că, în luna ianuarie, copila ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un vecin în vârstă de 63 de ani. Familia fetei a declarat ca nu a ştiut că aceasta este însărcinată şi a aflat de curând, în prezent sarcina având 20 de săptămâni”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.
Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru act sexual cu un minor şi au precizat că relaţiile dintre cei doi au fost consimţite.

Politica