sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aministia fiscală, în discuţie la Guvern. Teodorovici: „Cei care au plătit își vor primi banii înapoi”

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, la Craiova, că proiectul amnistie fiscale, aflat marţi în discuţie la Guvern, este o „abordare corectă”.

Sunt luni de zile, din păcate, în care ANAF ul nu emite la timp decizii de impunere. Oamenii se trezesc cu astfel de decizii și obligația este imediată sau în câteva luni, ceae ce nu este corect. Nu este corect față de cei care nu au venituri sau au contribuții de plătit mai mari decât veniturile. Pentru o astfel de situație s-a decis amnistia fiscală. S-a mai dat și în anii trecuți, dar aceasta este mai mare, ca impact. Cei care au plătit își vor primi banii înapoi. Dacă vor dori să compenseze cu alte obligații fiscale față de stat o pot face, dacă nu pot cere banii și îi vor primi”, a spus Teodorovici la Craiova.

Potrivit proiectului, românii care în perioada 2015-2017 au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut pe ţară vor fi scutiţi de la plata obligatorie a contribuţiei la sănătate (CASS), se arată într-un proiect de OUG pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe, conform ziare.com.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Ministerului de Finanţe, aproximativ 600.000 de români vor beneficia de amnistia fiscală, iar suma totală pe care o au de plătit de ei ca CASS se ridică la aproximativ un miliard de lei, mai scrie sursa citată.

Politica