vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 50 de primari, întâlnire pe Dealul Grădişte

Zeci de primari din judeţul Olt, dar şi câţiva din Vâlcea, au participat, vineri, pe Dealul Grădişte, la întâlnirea anuală a membrilor ACoR (Asociaţia Comunelor din România), Filiala Olt. Pe lângă prezentarea raportului pe anul trecut, în cadrul evenimentului s-au făcut şi câteva propuneri pentru viitor, cea mai importantă fiind înfiinţarea unui Servicu de Urbanism în cadrul Asociaţiei, de care să beneficieze toate primăriile interesate.

La evenimentul organizat de ACoR Olt au participat peste 50 de primari din Olt, senatorul Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, deputaţii Marius Iancu, Dan Ciocan, senatorii Alexandru Stănescu şi Renică Diaconescu, directorul ANIF, Florin Barbu, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Emil Albotă, dar şi preşedintele ACoR Argeş, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, şi preşedintele ACoR, Emil Drăghici.

Preşedintele ACoR Olt, primarul comunei Nicolae Titulescu, Florin Tiutiu, luând modelul ACoR Argeş, a propus înfiinţarea unui Serviciu de Urbanism la nivelul Asociaţiei, astfel încât munca celor din primării să fie mult uşurată, în condiţiile în care nicio primărie de comună nu îşi poate permite angajarea unui arhitect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Majoritatea primarilor prezenţi a considerat oportună această iniţiativă.

„Nicio comună nu este atât de mare ca să-şi poată face un Serviciu de Urbanism propriu. Toate localităţile putem face însă acest lucru. Astfel uşurăm munca Consiliului Judeţean Olt, a Serviciului de Urbanism. Cred că este una dintre cele mai bune măsuri despre care puteam discuta astăzi”, a spus primarul comunei Dobrun, Aurel Bondrescu.

 

Politica