marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Şoseaua dintre nori” rămâne închisă

Drumul pe cea mai înaltă şosea din România – „Şoseaua dintre nori” – continuă să fie închis circulaţiei, stratul de zăpadă fiind în continuare consistent. Pe unele porţiuni, de pe tronsonul Obârşia Lotrului (Vâlcea) – Rânca (Gorj) acesta măsoară 4 metri înălţime, scrie Adevărul.

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au întâmpinat probleme din cauza vremii nefavorabile. Vineri, 10 mai s-a ajuns cu deszăpezirea la cea mai înaltă cotă, 2145 m, în Pasul Urdele – Vâlcea, dar din cauza vântului puternic şi al vizibilităţii reduse, drumarii s-au văzut nevoiţi să renunţe şi să se întoarcă la baza din Târgu Jiu.

Ultima ninsoare a avut loc pe 1 mai, dar stratul de zăpadă este mai înalt pe alocuri decât utilajele pentru deszăpezire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceste condiţii, chiar dacă circulaţia a fost oprită la sfârşitul lunii octombrie, ea va fi reluată, cel mai probabil, la jumătatea lunii iunie şi nu la începutul ei, ca până acum, mai susţin drumarii. Dacă vremea va permite, dacă se va mai încălzi, utilajele de deszăpezire vor acţiona, din nou, în cursul săptămânii viitoare.

Situaţia este similară şi pe Transfăgărăşan. Şi aici, circulaţia va rămâne închisă până la 1 iulie, din cauza nămeţilor.

Reamintim că accesul pe DN 67C – Transalpina – între Obârşia Lotrului şi Rânca este interzis tuturor categoriilor de autovehicule. Ieri, un şofer de 83 de ani a fost întors din drum din zona Urdele. Bărbatul a motivat că intenţiona să ajungă la Prislop.

Politica