vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Scriitorul francez Pascal Brucker vine în Râmnic pentru a vedea spectacolul ”Crăciunul preşedintelui”

Cunoscutul romancier şi eseist francez Pascal Bruckner va veni la Teatrul ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, locul unde la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc premiera mondială a primei piese de teatru scrisă de el – ”Crăciunul preşedintelui”.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei teatrale vâlcene, scriitorul francez se va întâlni cu iubitorii de teatru pe 17 şi 18 mai, la finalul reprezentaţiilor spectacolului pus în scenă de regizoarea Chris Simion – Mercurian.

Premiera spectacolului „Crăciunul preşedintelui” a avut loc pe 4 şi 5 mai, la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea şi s-a jucat cu casa închisă. Din distribuţie fac parte Marian Râlea, Alexandru Beteringhe, Andrei Cătălin, Tavi Costin, Denisse Moise şi Dan Pughineanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu titlul ei iniţial, „Crăciun la palat”, piesa a fost scrisă în 2016, la solicitarea regizoarei Chris Simion – Mercurian, pe care o leagă o prietenie de 20 de ani cu Pascal Bruckner, şi a mai fost prezentată în România, sub forma unui spectacol-lectură, la ediţia din 2016 a Festivalului Undercloud din Bucureşti. Actorii care au dat atunci citire textului au fost Marian Râlea, Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, George Ivaşcu şi Vlad Logigan. Romancierul francez a fost prezent şi la această reprezentaţie.

Politica