vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Roşiile doljenilor au luat drumul ţării

Roşiile cultivate de legumicultorii din Dolj au început să se coacă, iar oamenii le-au scos la vânzare. În Craiova, pot fi găsite roşii de Dolj, din Desa, Poiana Mare sau Işalniţa, în pieţele Craioviţa Nou, Brazdă şi Piaţa Centrală.

„În această perioadă, există roșii românești pe piețele din județul Dolj, atât la producători cât și la comercianți care achiziționează de la producători. Roșiile românești se pot găsi în Craiova, în piața din Craiovița, în piața din Brazdă și în Piața Mare, în timp ce în celelalte piețe situația este diferită: prețul roșiilor de import este mai scăzut față de prețul roșiilor românești, și, din acest motiv, comercianții aleg, în această perioadă, achiziționarea celor de import”, a declarat Alexandra Iovănescu, consilier asistent din cadrul Direcției pentru Agricultură a județului Dolj.

Cei mai mulţi dintre legumicultori au ales însă să le vândă în pieţe din Capitală, Cluj sau Timişoara, pentru că în aceste oraşe preţurile sunt mai mari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suntem foarte mulțumiți de producția de roșii. Mâine culegem și ne pregătim pentru Cluj. Noi acolo vindem, cu ridicata. Luni ajungem cu ele în piață. Se vând cu 10 lei/kilogram, dacă le dăm angro. După roșii urmează ardeiul. Sperăm să fie un sezon bun, că de muncit muncim”, spune Marius Velea, producător de legume din Desa.

Politica