vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj: Firma care făcea lucrări de armare la podul prăbuşit în Stoina, amendată

Firma din Craiova, care efectua lucrări de armare la podul prăbuşit în comuna Stoina, a fost amendată, joi, cu 20.000 de lei, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, pentru muncă la negru. Una dintre cele două victime nu avea încheiat un contract, transmite Mediafax.

Două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost rănite grav, în urma accidentului de muncă produs pe 18 aprilie, în comuna Stoina, judeţul Gorj. Acestea au fost prinse sub o traversă a unui pod în lucru, fiind scoase de către pompieri.

În urma anchetei, inspectorii din cadrul ITM Gorj au stabilit că bărbatul nu avea încheiat un contract de muncă cu firma din Craiova, subcontractantă a lucrărilor de armare a podului, societatea fiind amendată cu 20.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma accidentului, femeia rănită grav a fost dusă cu un elicopter SMURD la spital.

Muncitorul care lucra la negru a fost transportat la o unitate medicală din Târgu Cărbuneşti, iar alţi doi bărbaţi au fost răniţi uşor.

Podul este construit, începând din anul 2018, peste râul Amaradia, lucrarea aparţinând Primăriei Stoina, armarea elementelor podului fiind făcută de o firmă din Craiova.

Politica