miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani de la Ministerul Apelor pentru refacerea zonei de pe pârâul Țurlui

Ministerul Apelor și Pădurilor va aloca banii necesari realizării lucrărilor de refacere a zonei de pe pârâul Țurlui, la confluența cu fluviul Dunărea, la Orșova, acolo unde în urmă cu cinci ani, viiturile au creat pagube însemnate și au făcut victime, potrivit Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi.

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a luat parte, luni, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență convocată de prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

„Pe ordinea de zi a fost un punct foarte important, legat de actualizarea inventarului punctelor critice în caz de inundații de pe cursurile de apă din județul Mehedinți. Astfel, s-a aprobat introducerea pe lista punctelor critice a pârâului Țurlui. Măsura a fost necesară pentru că există toate premisele să se obțină finanțare de la Ministerul Apelor și Pădurilor, în vederea realizării unor lucrări la confluența cu fluviul Dunărea, zonă afectată de viituri în anul 2014. În urma evaluărilor efectuate, suma alocată de Ministerul Apelor și Pădurilor pentru această lucrare este de 2,5 milioane lei”, arată CJ Mehedinţi.
Potrivit Prefecturii, în şedinţă s-a discutat aprobarea, prin hotărâre, a inventarului actualizat al punctelor critice în caz de inundații de pe cursurile de apă din județul Mehedinți, analiza fondului de adăpostire din județ și o informare privind alunecarea de teren produsă pe un drum din comuna Ponoarele.
În încheierea ședinței, prefectul județului a solicitat membrilor comitetului să ia toate măsurile necesare pentru ca zilele libere prilejuite de sărbătorirea Paștelui să fie petrecute de către mehedințeni în deplină siguranță”, mai arată Prefectura Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica