vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, înfrângere dramatică în semifinala Fed Cup

Echipa națională de tenis a României a ratat dramatic calificarea în premieră în finala Fed Cup, după ce a fost învinsă de Franţa cu 3-2. Duelul a fost decis în meciul de dublu, în care au jucat Monica Niculescu și Simona Halep.
În prima zi la Fed Cup, Simona Halep s-a impus în fața franțuzoaicei Maldenovic, în timp ce Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Garcia. Tricolorele au intrat în ziua doi la egalitate cu Franța, scor 1-1, iar speranțele au crescut odată cu victoria Simonei în fața Carolinei Garcia. Egalitatea a fost restabilită după eșecul Irinei Begu, iar duelul decisiv s-a disputat la dublu, acolo unde Monica Niculescu și Simona Halep au pierdut la limită.
Dezamăgirea a fost foarte mare în tabăra României, iar Irina Begu i-a mulțumit în lacrimi Simonei pentru efortul depus pentru echipă și pentru cele două victorii obținute în favoarea tricolorelor. Begu a suferit chiar și o accidentare la piciorul drept, după ce a călcat strâmb.
„Nu e bine deloc piciorul meu, dar asta contează cel mai puțin. Tot ce pot spune e doar că sunt foarte dezamăgită că nu am putut să îmi ajut echipa. Era un punct pe care trebuia să îl iau. Ce putem spune? Îi mulțumim Simonei pentru dăruirea ei”, a spus Irina Begu, în conferința de presă.
După ce a făcut pereche cu Garcia la dublu și a adus punctul decisiv pentru Franța, Mladenovic și-a exprimat respectul față de românce și s-a arătat impresionată de suporterii numeroși ai tricolorelor.
„Weekendul a fost foarte lung, au fost meciuri extraordinare. A fost tenis de cel mai înalt nivel. E incredibil să ajungem în finală. Simte foarte bine jocul, te pune în dificultate. Monica și Simona sunt niște jucătoare incredibile. Spectactorii din România să facă o astfel de atmosferă, este incredibil”, a spus Kristina Mladenovic, la finalul partidei.
Meciul s-a disputat într-o atmosferă demnă de nivelul competiției. Un număr impresionant de români au fost alături de Halep și colegele sale. Galeria României a fost dirijată chiar de Emil Boc, fostul prim-ministru și actual primar al Clujului. La finalul partidei, Caroline Garcia și Kristina Mladenovic au mers în fața suporterilor români și i-au aplaudat secunde bune.
„Aș fi vrut să aud mai mult ‘allez les bleus’, dar se auzeau aproape mereu încurajările românilor. Chiar dacă au pus presiune, au fost fair-play. Au făcut o atmosfera incredibilă. Fanii noștri sunt frumoși, dar românii sunt fierbinți de-a dreptul”, a declarat Caroline Garcia.

Politica