joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autobuze electrice la Slatina. „Se lucrează la caietele de sarcini”

Opt autobuze electrice vor ajunge la Slatina, în urma implementării unui proiect cu fonduri europene de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Valoarea finanţării ajunge la 27 milioane lei, procedura de achiziţie urmând să fie lansată de către Minister. Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că angajaţii MDRAP lucrează la caietul de sarcini. Aceste autobuze sunt cumpărate într-un lot mai mare pentru mai multe municipii reşedinţă de judeţ: Slatina, Braşov, Iaşi, Sibiu şi Suceava.
„Proiectul este la minister. Se lucrează la caietele de sarcini. Au mai fost încheiate contracte dar nu şi pentru lotul în care se află Slatina. Noi suntem în programul cu Braşov, Iaşi, Sibiu şi Suceava. Se face o achiziţie mare, la nivelul mai multor UAT-uri”, a declarat Emil Moţ.
Valoarea proiectului se ridică la 27 de milioane de lei, TVA inclusă. Se vor achiziţiona opt autobuze de 12 metri lungime, full electric, cu specificaţii pentru zona de pantă, împreună cu opt staţii de încărcare lentă şi trei staţii de încărcare rapidă. Contribuţia municipiului Slatina este de doi la sută, adică aproximativ 450.000 lei.

Politica