sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucraina. Actorul de comedie Zelenski a fost ales președinte

Volodimir Zelenski a fost ales noul președinte al Ucrainei cu 73 la sută din voturi, potrivit exit-poll-ului, relatează Hotnews care citeazăAFP. Actorul de comedie, un novice în politică, l-a învins pe Petro Poroșenko, în al doilea tur al scrutinului.

În vârstă de 41, Volodimir Zelenski nu are niciun fel de experiență politică. Şi-a câştigat celebritatea pe platourile de filmare, în urma interpretării chiar a unui rol de preşedinte într-un serial de televiziune.

În campania electorală, Zelenski le-a promis ucrainenilor că îi va scăpa de oligarhi şi va scoate economia de sub stăpânirea acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ei (susţinătorii, n.red.) se identifică cu mine fiindcă sunt deschis, sufăr, mă enervez. Nu-mi ascund emoţiile în faţa camerelor, nu încerc să par diferit”, susține Zelenski.

Adversarii săi îl acuză, însă, de legături cu un oligarh. Zelenski are mai multe apartamente şi o casă în Ucraina, iar recent, jurnaliştii au scris că ar avea şi o vilă de patru milioane de euro în Italia, pe care nu a menţionat-o în declaraţia de avere.

Politica