vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM U Craiova începe meciurile cu miză

Echipa de baschet masculin, SCM U Craiova, revine pe parchet. Oltenii încep jocurile din play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Miercuri, 24 aprilie, elevii lui Todorov primesc vizita formației SCM Timișoara. Partida se va desfășura în Sala Polivlaentă, de la ora 18:30 și va conta pentru meciul 1 al sferturilor de finală din campionatul național.

Tot în fața bănățenilor, alb-albaștrii au câștigat ultimul meci din Grupa Roșie și au prins curaj înainte de dubla decisivă din sferturi: „A fost o victorie de moral înaintea partidelor din play-off și am demostrat că Timișoara are șanse mici să câștige vreun joc la Craiova”, spunea Porter Troupe, după victoria în fața timișorenilor.

Sezonul Craiovei a fost unul oscilant. Chiar dacă la început mulți îi vedeau pe olteni drept revelația campionatului, aceștia au pierdut din având pe parcurs și au încheiat Grupa roșie pe locul 4, cu 36 de puncte acumulate. De partea adversă, Timișoara s-a bătut cu piteștenii de la FC Argeș pentru a evita ultima poziție. Teoretic, duelul din sferturi este unul facil pentru elevii lui Todorov, dar faptul că se dispută în sistem tur-retud, le oferă și adversarilor un plus de încredere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După faza secundă a competiției interne, Craiova a disputat și un meci amical contra BCMU Păitești. Trupa din Bănie s-a impus, scor 100-88. Tot în această perioadă, clubul oltean s-a despărțit și de un jucător. Baschetbalistul croat Aleksandar Radukić nu mai face parte din lotul echipei. Acesta evolua din ce în ce mai puțin, iar rezilierea s-a produs de comun acord.

Faza a treia a campionatului se va desfășura pe sistemul „cel mai bun din cinci partide”.

Meciurile din sferturile de finală:

CSU Sibiu – Dinamo Știința București
U BT Cluj – Steaua București
CSM CSU Oradea – BCMU FC Argeș
SCM U Craiova – SCM Timișoara

Politica