Conecteaza-te cu noi

Actualitate

„Informare acasă! Siguranţă în lume!”

Publicat

pe

Reprezentanţii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, ai ISJ, AJOFM sau DGASPC Olt au participat, joi, în sala Colegiului Naţional „Ion Minulescu” la o întâlnire organizată în cadrul Campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”.

Campania este dedicată, pe de o parte, informării prealabile luării deciziei de a pleca în afara graniţelor ţării şi, pe de altă parte, stimulării procesului de reîntoarcere şi reinserţie socio-profesională pentru românii care hotărăsc să revină acasă.

La întâlnire au participat şi directorii mai multor unităţi de învăţământ liceal, diriginţi ai claselor a IX-a şi a XII-a din judeţ, reprezentanţii consiliilor elevilor şi părinţilor.

Organizatorii spun că scopul întâlnirii este informarea corectă şi completă a potenţialilor migranţi români în ceea ce priveşte drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

Acest proiect are scopul de a informa corect tinerii absolvenţi şi a-i pregăti pe cei care îşi doresc acest lucru pentru plecarea în străinătate. Mai avem un alt scop, acela de a urmări inserţia profesională a acestora, atunci când se întorc din străinătate şi vor să-şi găsească locuri de muncă în ţara noastră. Este o campanie de informare corectă despre ceea ce înseamnă drepturi şi obligaţii atât în străinătate, cât şi la noi în ţară”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

 

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.