vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centru de sacrificare a mieilor, la fostul Abator Strehareţi

Slătinenii vor putea cumpăra miei de Paşte din zona fostului Abator Strehareţi, Primăria aunţând că vrea să solicite Direciei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt autorizarea centrului temporar de sacrificare a mieilor.

Centrul ar urma să funcţioneze în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, în ziele de miercuri, joi şi vineri.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a precizat că s-a început igienizarea zonei, pentru ca târgul să fie autorizat şi în acest an, iar slătinenii să-şi poată procura miel sub supravegherea veterinarilor.
„Vom solicita DSVSA Olt autorizarea târgului din Slatina în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, adică miercuri, joi şi vineri. Noi ne pregătim, luăm toate măsurile. Astfel, slătinenii au posibilitatea să cumpere miel sub supravegherea veterinarilor. Era nevoie de acest târg, pentru că este deja o tradiţie. Era mai complicat pentru un slătinean să se ducă în Balş sau Scorniceşti ca să-şi ia un miel de la abator”, a spus Claudiu Stăncioiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut, astfel de centre temporare de sacrificare au funcţionat la Slatina, Balş, Osica de Sus şi Drăgăneşti-Olt. Cum judeţul a avut câteva focare de pestă porcină africană, reprezentanţii DSVSA Olt au anunţat iniţial că aceste centre nu vor funcţiona, în acest an. Pentru că au fost ridicate toate restricţiile din judeţ şi la presiunea ciobanilor şi reprezentanţilor din primării, DSVSA Olt a decis organizarea acestor târguri.

Politica