vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce înseamnă simbolul BAR la videosloturi

De-a lungul timpului, oamenii au inventat și practicat tot soiul de jocuri de noroc, însă aparatele de tip slot au avut mai mereu parte de cei mai mulți fani, cel mai probabil datorită faptului că nu presupun însușirea unor reguli de joc (așa cum se întâmplă la poker, blackjack sau chiar ruletă) și posibilității unor câștiguri fantastice în urma unei singure rotiri. La fel de adevărat este însă faptul că, în cazul sloturilor, popular denumite păcănele, norocul este cam singurul factor ce influențează modul în care se desfășoară orice sesiune de joc. Dacă la pariuri sportive te poți baza pe informații, statistici, forma unor echipe sau jucători și alte lucruri, la poker ai posibilitatea să ,,citești’’ anumiți adversari iar la blackjack contează foarte mult experiența și modul în care joci, în cazul sloturilor pur și simplu apeși pe butonul Start (Play) și aștepți să vezi ce simboluri sunt afișate.

Și fiindcă vorbim de simboluri, haideți să vedem ce reprezintă unul dintre cele mai des întâlnite simboluri din istoria sloturilor, cel format din 3 litere – BAR. Înainte însă de a afla povestea sa, trebuie să spunem că sunt destule sloturi care îl au pe role și în prezent, unul dintre cele mai noi fiind Joc Magic 81, slot lansat în 2014 de Novomatic, una din cele mai mari companii din domeniul high-tech gaming pe plan mondial, celebra pentru titluri precum Sizzling Hot, Book of Ra sau Lucky Lady’s Charm.

Potrivit celor mai multe opinii, acest popular simbol BAR ar reprezenta de fapt imaginea stilizată a unui pachet de gumă de mestecat produs de Bell-Fruit Gum Company. Ce legătură este între guma de mestecat și sloturi, o să aflăm imediat. La scurtă vreme după nebunia declanșată de apariția primelor sloturi (undeva în jurul anului 1895), acestea au fost interzise prin lege în Statele Unite ale Americii. În ciuda prohibiției stabilite în anul 1902, fabricanții și proprietarii sloturilor au găsit o metodă de a-și putea continua activitatea. Simbolurile inițiale, cărțile de poker, au fost înlocuite cu imagini ale celor mai populare fructe, astfel că, jucătorii primeau dulciuri sau gumă cu aromă de fructe în loc de premii în bani. Ulterior, câștigătorii puteau schimba dulciurile câștigate cu alte produse sau chiar cu bani reali, astfel că sloturile și-au continuat nestingherite evoluția.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, unii istorici nu sunt de acord cu acest gen de teorii, menționând faptul că în acea perioadă nu ar fi existat companii care să producă gumă de mestecat. Una peste alta, se știe sigur că primele tipuri de sloturi nu ofereau câștiguri în mod automat, astfel că, în momentul în care clienții ,,prindeau’’ o combinație de simboluri câștigătoare la aparat, primeau recompensa de la personalul angajat în locația respectivă. Astfel, în momentul în care jocurile de noroc pentru bani au fost declarate ilegale, pare destul de logică teoria conform căreia jucătorii erau plătiți în dulciuri, țigări sau diverse băuturi.

Politica