joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Romania câştigă meciul cu Lituania şi rămâne în cărţi pentru calificarea la Campionatul European din 2020

Joi seara, în Sala Polivalentă din Târgovişte, reprezentativa de handbal masculin a României a reuşit să obtina prima victorie din preliminariile pentru Euro 2020. ,,Tricolorii” s-au impus cu 28-23 in faţa Lituaniei şi se pregătesc pentru meciul retur care va avea loc duminică, 14 aprilie, la Klaipeda. Ca si meciul de joi seara, partida din Lituania, care va incepe la ora 16:30, va fi transmisă de TVR 1.

Fără Popescu, Ghionea, Fenici, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Szasz, Ramba şi Onyejekwe, selecţionerul spaniol Manuel Montoya a trebuit să se bazeze pe mulţi jucători tineri, dar a beneficiat de revenirea lui Alex Şimicu. Interul stânga a adus multă siguranţă atât în atac, cat şi în apărare, contribuind decisiv la succesul formaţiei noastre. Demis Grigoraş şi Gabi Bujor, cu 8 şi, respectiv, 6 goluri, au fost principalii marcatori ai echipei noastre, confirmând statutul de favorită cu care fusese investita de  bookmakerii platformei unibet.ro, agenţia de pariuri online care a sponsorizat ultimele competiţii europene de anvergură.

Imbucurător este spiritul de luptă arătat de băieţii noştri. Aceştia au controlat meciul de la un capăt la altul, practicând un handbal total, cu o apărare agresivă şi elastică, atacuri elaborate si contraatacuri eficiente. Jucătorii români au făcut uitate pentru o clipă prestaţiile mai slabe din meciurile pierdute cu Portugalia (13-21) şi Franţa (21-31).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru România au jucat: Iancu (1 gol) şi Şelaru – portari; D. Grigoraş (8 goluri), Gabi Bujor (6), Şimicu (4), Rotaru (3), Szoke (2), Căbuţ (1),Fotache (1), Negru (2), Buzle, Dumitru, Militaru şi Thalmaier. Antrenor: Manuel Montoya.

Pentru Lituania au jucat: Rasimas şi Morkunas – portari; Truchanovicius (3), Dumcius (3), Babarskas (3), Malasinskas (2), Palevicius (2), Virbauskas (2), Tarcijonas (2), Urbonas (2), Pleta (1), Drabavicius (1), Stankevicius (1), Bernatonis, Petreikis,  şi Grosas (1). Antrenor: Andriuskas Mindragauskas.

Tot joi seara s-a desfăsurat şi meciul Portugalia – Franţa, încheiat cu scorul de 33-27 pentru lusitani. În urma acestor rezultate, clasamentul Grupei 6 arată  astfel:

  1. Portugalia 6p,  golaveraj 78-63
  2. Franţa 4p,  golaveraj  100-81
  3. România    2p,  golaveraj 62-75
  4. Lituania     0p,  golaveraj 73-94.

Campionatul European din 2020 va fi găzduit de Austria, Norvegia şi Suedia. La întrecere vor participa 24 de echipe, cele 3 tări gazdă şi campioana în exerciţiu, Spania, având locurile asigurate. Celelalte 20 de locuri vor fi atribuite echipelor care vor termina pe primele două locuri în cele 8 grupe de calificare şi celor 4 echipe cu cel mai bun punctaj, dintre cele care vor termina pe locul 3.

Pentru a putea spera să obţină calificarea, ,,tricolorii” sunt obligaţi să câştige in Lituania. Meciul va fi extrem de dificil, Lituania având 14 jucatori care evoluează in străinătate, printre ei şi Jonas Truchanovicius, câştigător al Ligii Campionilor cu Montpellier. O eventuală victorie în ţara din zona Mării Baltice nu este suficientă, pentru a ne clasa printre cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 având nevoie de încă un rezultat pozitiv in meciurile retur cu Portugalia şi Franţa, deoarece golaverajul nostru este mult mai slab decât al contracandidatelor.

 

 

 

 

Politica