joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețete de mâncăruri de post delicioase

Dacă te-ai decis să ții Postul Paştelui, îți venim în ajutor cu câteva rețete simple și rapide de mâncăruri delicioase.
Nu te băgăm prea mult la cheltuială. Ingredientele sunt ieftine și se găsesc pe toate drumurile. Îți propunem 5 feluri de mâncare nu doar gustoase, dar și sățioase și sănătoase.

Rețetă de conopidă cu ciuperci de post

Pentru acest fel de mâncare ai nevoie de:
o conopidă medie
5 ciuperci mari sau 10 ciuperci mici
margarină pentru călit
o lingură făină
pătrunjel
sare și piper
Spală bine conopida și rupe-o în buchețele, pe care le pui la fiert în apă cu sare. Spală ciupercile, feliază-le și călește-le în margarină maximum 15 minute. Presară apoi făină peste ciuperci și stinge-le cu o cană din apa în care a fiert conopida. Lasă-le să de în clocot, apoi adaugă și buchețelele de conopidă și lasă totul să mai fiarbă încă 15 minute la foc mic. La final, înainte de a stinge focul, presară pătrunjel tocat, sare și piper după gust.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reţetă de cartofi în crustă de mălai de post

Pentru această rețetă ai nevoie de:
5 cartofi medii
2 linguri rase de mălai
ulei de măsline
4-5 căței de usturoi
sare, piper, rozmarin
Cartofii se curăță de coajă, se spală bine și se pun la fiert tăiați cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se scurg de apă. Între timp, se pune uleiul la încins și se adaugă rozmarinul și usturoiul feliat. Se lasă timp de 1-2 minute la călit.
Cartofii se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. deasupra cartofilor se toarnă uleiul cu usturoi și rozmarin. Deasupra cartofilor, se presară cele 2 linguri de mălai, se amestecă bine și se dă timp de 30 de minute la cuptor încins în prealabil, la foc mediu. Din când în când, se amestecă în cartofi.

Rețetă de mâncare de gulii de post

Multe dintre noi folosesc guliile mai ales în salate. Din gulii poți prepara, însă, mâncăruri de post delicioase, așa că îți lăsăm mai jos o rețetă simplă.
Ai nevoie de:
5 gulii medii
o lingură de margarină
o ceapă mare
o linguriță de făină
o lingură de bulion
o lingură rasă de zahăr
sare
Se curăță guliile, se taie felii de aproximativ 1/2 cm și se înăbușă în margarină. Separat, se călește ceapa – tot în margarină sau în ulei, se adaugă făină și se stinge cu apă. Se adaugă bulion, zahăr și se amestecă puțin. Apoi, acest sos se toarnă peste gulii și se lasă să scadă. Se servește fierbinte.

Rețetă de supă de ceapă de post

Renumita supă de ceapă este o delicatesă cu origini franțuzești. Pentru prepararea ei, ai nevoie de:
4 cepe medii
o lingură făină
pesmet
ulei pentru călit
sare, piper, pătrunjel
aproximativ 500 ml apă
Se călește ceapa la foc mic. După ce s-a rumenit, se adaugă făina și se amestecă timp de câteva minute. Se adaugă apa și se lasă să fiarbă cam 20 de minute. După ce s-a închis focul, se adaugă pătrunjelul și pesmetul.

Rețetă de orez cu prune de post

Nu e sezonul prunelor, însă prune uscate se găsesc oricând în piețe sau la hipermarketuri. Din prune faci mâncăruri de post delicioase și simple. Pentru această rețetă, ai nevoie de:
250 g prune uscate
1/2 ceașcă orez
2 linguri zahăr
o lingură margarină

Se spală bine prunele și se pun la fiert. Într-o cratiță, se arde zahărul, nu foarte mult pentru a nu prinde gust amar. Se toarnă peste zahăr apa în care au fiert prunele.
Separat, se prăjește orezul în margarină și se stinge cu jumătate din cantitatea de sirop de zahăr ars. Se adaugă apoi, prunele, și se dă mâncare la cuptor, la foc mediu, 20-30 de minute, până se înmoaie orezul. Se scoate de la cuptor, se lasă puțin să se răcească și se toarnă deasupra restul siropului de zahăr ars.

Sursa: avantaje.ro

Politica