sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Duminică se joacă CFR Cluj – FCSB, prima finală a campionatului de fotbal

În acest weekend se dispută meciurile din a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1. Cu şanse mici la titlu după ce a reuşit să obtină un singur punct în meciurile cu formaţiile de pe primele locuri, CSU Craiova va juca la Ovidiu cu Viitorul şi va încerca să-şi consolideze poziţia a treia, care asigură prezenţa în cupele europene. Capul de afiş al rundei va fi meciul dintre CFR Cluj şi FCSB, principalele pretendente la titlu. Meciul se va disputa duminică, începând cu ora 21:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu şi poate fi urmărit în transmisiune directă pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus.

Cele mai multe dintre agenţiile de pariuri online dau ca favorită in acest meci echipa clujeană. De fapt, în oferta de pariuri sportive a acestora, CFR Cluj are prima şansă şi la adjudecarea titlului. Lucru firesc, dacă ţinem cont de cele 3 puncte pe care ardelenii le au în plus în clasament.

Mulţi spun că atuul CFR-ului în lupta pentru titlu este reprezentat de întoarcerea lui Dan Petrescu pe banca tehnică. Dacă analizăm cele 3 meciuri disputate de la revenirea ,,Bursucului” lucrurile par a nu fi chiar aşa. Fostul tehnician, Alin Minteuan, acum antrenor secund, obţinuse 5 victorii consecutive. Dan Petrescu a câştigat cu Astra în Liga 1, a pierdut în faţa aceleiaşi echipe în turul semifinalelor Cupei României şi a remizat cu CSU Craiova în etapa precedentă. Deşi au avut mai multe ocazii decât oltenii, ardelenii au lăsat senzaţia că au venit în Bănie setaţi pe obţinerea unei remize. Ei nu au forţat victoria pe finalul meciului, când era evident că gazdele sunt epuizate fizic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Absenţa lui Ţucudean, care a suferit o intervenţie cardiacă, a lăsat urme în atacul campioanei. Deşi are evoluţii apreciate, Cristi Bud nu reuşeşte să-l suplinească pe jucătorul care a jucat în urmă cu câţiva ani şi pentru adversari. Cu un trio de forţă în jumătatea adversă, format din Djokovic, Deac şi Omrani, CFR reuşeşte să domine lupta la centrul terenului, dar pare să aibă nevoie de mai multă calitate tehnică, pe care în meciul de duminică o poate aduce argentinianul Juan Emanuel Culio, care va reveni în lotul echipei.

,,Va fi o săptămână importantă, pentru că va fi o finală. Va fi un meci în care micile detalii vor face diferenţa, iar cine va greşi prima, va pierde meciul. Culio a început antrenamentele ieri, iar dacă va demonstra la antrenamente, va juca. Nu avem nevoie de Culio care ia cartonaşe, ci de Culio care se bate pentru orice minge”, a declarat Dan Petrescu, după meciul de la Craiova.

Scăpată de scandalul legat de împrumutul acordat echipei Astra Giurgiu, FCSB pare a fi echipa în creştere de formă în Liga 1. Mihai Teja are mai multe variante pe posturi, echipa fiind un mix de tinereţe, entuziasm şi experienţă. Singura problemă este legată de accidentarea lui Pintilii, jucător care, cel mai probabil, nu se va regăsi printre titulari. În tabăra bucureşteană domneşte optimismul, o victorie în Gruia fiind suficientă pentru a urca pe primul loc.

,,Nu ştiu dacă se joacă cu titlul pe masă, mai sunt cinci etape. Este clar că mergem să câştigăm meciul. Niciodată nu am mers să jucăm la egal, sau la înfrângere. Mergi să câştigi fiecare meci. Mă bucur că am legat trei victorii, din punct de vedere moral înseamnă foarte mult pentru jucătorii mei şi mergem cu moral bun, mergem să câştigăm acest meci”, a declarat Mihai Teja, înaintea meciului.

CFR Cluj nu a mai pierdut de 7 meciuri în confruntările cu FCSB. Şase rezultate de egalitate (de 5 ori consecutiv scorul a fost 1-1) şi o victorie cu 2-0 pe Naţional Arena, este bilanţul care întăreşte optimismul gazdelor.

Echipe probabile:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Deac, Culio – Omrani, Bud;

FCSB: Bălgrădean – Benzar, I. Cristea, Planic, J. Morais – Nedelcu, Filip – Man, F. Tănase, F. Coman – Gnohere.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă la centru de Istvan Kovacs.

 

Politica