Conecteaza-te cu noi

Breaking News

ALDE Dolj acuză presiuni din partea PSD: Riscă să submineze coaliţia

Publicat

pe

La Dolj, de un timp încoace, PSD înțelege să pună din ce în ce mai multe presiuni asupra membrilor ALDE Dolj, în încercarea de a slăbi forța, în ascensiune a organizației noastre”, afirmă reprezentanţii organizaţiei judeţene a ALDE. Aceasta după ce preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a anunţat că a cooptat primari de la PNL, UNPR şi ALDE, ca susţinători, nu ca membri pentru că şi-ar pierde funcţiile. Şi Adinel Ilinca, până ieri vicepreşedinte ALDE Dolj, s-a mutat la PSD, ca membru.

După acest anunţ, reprezentanţii ALDE Dolj au transmis un comunicat de presă în care vorbesc de presiuni făcute de PSD asupra membrilor ALDE.

Atragem atenția colegial celor din PSD Dolj să stopeze imediat metodele și practicile care riscă săsubmineze buna funcționare a Coaliției”, deputatul declară Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

În comunicatul menţionat, ALDE precizează că „s-a dovedit în toți acești ani un partener corect în relația cu PSD”.

Am respectat toate înțelegerile parafate în interiorul Coaliției. Am avut și avem puncte de vedere diferite pe anumite teme și politici publice. Am căutat însă în permanență să dăm întâietate lucrurilor care ne unesc și mai cu seama obligației de a ne respecta cuvântul dat în fața cetățenilor atunci când, împreună, am preluat guvernarea țării. Românii au apreciat și apreciază seriozitatea și consecvența noastră a celor din ALDE în bătălia pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești. De aceea sunt din ce în ce mai mulți români, din ce în ce mai mulți doljeni care sunt deciși să ne acorde votul lor la alegerile din 26 mai 2019. În acest context constatăm aici, la Dolj că, de un timp încoace, PSD înțelege să pună din ce în ce mai multe presiuni asupra membrilor ALDE Dolj, în încercarea de a slăbi forța, în ascensiune a organizației noastre. Din fericire, deși au fost multe astfel de presiuni, doar câțiva dintre colegii noștri au cedat acestora. Înțelegem preocuparea firească a PSD legată de viitor dar considerăm inacceptabilă utilizarea unor metode și practici care departe de a consolida Coaliția o fragilizează tot mai mult”, se arată în comunicatul menţionat.

ALDE Dolj face apel „colegial” la conducerea judeţeană a PSD să înceteze „presiunile”.

Cerem colegilor noștri din conducerea PSD Dolj să-și tempereze tentațiile și orgoliile și să stopeze imediat presiunile politice asupra membrilor și organizațiilor locale ale ALDE Dolj. În acest fel putem reintra într-o stare  de dialog și parteneriat care să ajute la buna funcționare a Coaliției. Ne exprimăm speranța că liderii PSD Dolj vor înțelege corect acest apel colegial și îi vor da curs începând de astăzi”, transmit reprezentanţii ALDE Dolj.

© 2021. Toate drepturile rezervate.