sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oprescu anunţă investiţii în Sănătate

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit marţi, după aprobarea bugetului judeţului, despre investiţiile pe care forul le va face în sistemul de sănătate, în acest an.

Finalizarea refacerii fostei Creşe nr. 1, unde se va muta Secţia de Psihiatrie, reabilitarea corpului medical şi celui central al Spitalului Slatina, sau finalizarea reabilitării blocului materno-infantil din cadrul unităţii spitaliceşti se numără printre priorităţile CJ Olt.

Şi anul acesta avem aceşti bani, plus 16 milioane de lei care sunt dirijaţi către investiţiile în curs de derulare, aşa cum avem refacerea Creşei Nr.1 ca secţie de psihiatrie, avem continuarea lucrărilor la blocul medical, de asemenea avem bani prinşi să realizăm pasarela între corpul medical şi blocul central. De asemenea, am prins bani pentru deschiderea licitaţiilor – nu toată suma – pentru scoaterea la licitaţiei a diferenţei rămase de făcut din blocul materno-infantil şi, de asemenea, blocul central, realbilitarea termică a blocului central, pentru că ea nu este prinsă pe fonduri europene. Restul spitalului este prins pe fonduri europene, corpul central nu este prins pe fonduri europene. Corpul central, în interior, este prins, reabilitarea şi modernizarea lui, pe CNI. Avem bani pentru încă o serie de aparate medicale pe care ni le-au solicitat şefii de secţie, aproximativ trei milioane de lei (…) şi dotarea secţiilor pe care estimăm că le vom termina anul acesta de reabilitat, toate vor fi dotate cu mobilier modern. Acesta sunt cele mai mari investiţii, către spital”, a declarat Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiţii vor fi şi spitalul de la Schitu, unde va fi contruită o nouă secţie.

Avem şi către Spitalul de Psihiatrie de la Schitu – Greci, anul acesta începem construcţia Secţiei de Adicţie, aşa cum am aprobat anul trecut indicatorii, deci Spitalul de Psihiatrie de la Greci va avea o nouă secţie, un nou corp pe care îl vom construi în perioada următoare”, a declarat Oprescu.

El a adăugat că au fost alocate fonduri şi pentru reabilitarea imobilului unde funcţionează Policlinica veche.

Avem bani să deschidem licitaţia anul acesta, ulterior, din excedent, să punem diferenţa”, a conchis preşedintele CJ Olt.

Politica