Devis Mangia, un Lăpușneanu de Oltenia!

Suporterii olteni i-au cerut demisia lui Mangia. Antrenorul spune că nu pleacă până în 2021.

„Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!”, e celebra frază care a rămas de la domnitorul Alexandru Lăpușneanu, pe care Devis Mangia e gata să o pună în practică. După seria de înfrângeri recente, care a cuprins meciurile cu Astra, FCSB și Viitorul, ultimul în Cupă, suporterii nu au mai rezistat și i-au cerut antrenorului italian să plece de la echipă. Atât la stadion, unde s-a strigat „Demisia, demisia!”, cât și pe rețelele de socializare, unde, în diverse moduri, i s-a cerut tehnicianului să plece.
Mangia nu are însă nici cel mai vag gând să părăsească echipa din proprie inițiativă. La ultima conferință de presă a afirmat, cu subiect și predicat, că el nu va face niciun demers să plece: „În fotbal sunt momente bune, foarte bune, cu aplauze și momente mai puțin bune. Trebuie să avem mentalitate, atitudine să continuăm. Eu, staff-ul și echipa facem tot ce e în puterea noastră. Nu-mi dau demisia, este exclus. Nu face parte din mentalitatea mea”.
Venit de 6 luni la echipă, în iarna lui 2017, Devis Mangia semna un nou contract cu CSU Craiova, valabil până în 2021. Astfel, italianul va mai pregăti echipa încă două sezoane, fără acesta, dacă și conducerea clubului își dorește acest lucru. Până acum, Mangia a adus o cupă în vitrina clubului și peste 13 milioane de euro în conturile patronului Mihai Rotaru.
Poziția clubului este momentan favorabilă lui Mangia, potrivit noului președinte Sorin Cârțu: „Sunt două rezultate pe care nu le dorea nimeni. La modul în care s-au jucat meciurile, nici nu se anunțau. Ambele se puteau termina egal sau cu victoria noastră. Eu am mai spus-o. Obiectivul la începutul sezonului au fost cupele europene. Faptul că s-au deschis aceste posiblități, să atacăm ambele trofee, e un bonus. Încercăm să le exploatăm. Mangia nu e sub presiune dacă nu ia titlul”.

Populare

Recomandări

Doi pompieri mehedințeni, pe podium la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor

Doi pompieri din judeţul Mehedinţi, lt. col. Lavinia Mariana...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 09.10 – 15.10.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Exclusiv! Mărturii care demontează “poeziile” livrate opiniei publice în scandalul de la Pedagogic

Continuă cam fără succes cercetarea la Colegiul Național de...

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-a înscris în AUR

Fiica fostului lider al Partidului România Mare, Lidia Vadim...