Managerul Spitalului Filantropia, despre Clinica de Hematologie: Situaţia este temporară

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Filantropia din Craiova, Clinica de Hematologie îşi desfăşoară activitatea temporar în clădirea veche cu care au apărut imagini pe facebook, până ce vor fi finalizate lucrările la Corpul care se află în reconsolidare şi reabilitare.

Managerul interimar al Spitalului Filantropia, dr. Liviu Radu, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei: “Fotografiile cu grupul sanitar sunt de la unul dezafectat. Într-adevăr clădirea este una veche în care Hematologia îşi desfăşoară activitatea temporar. Noi, când ne-am mutat aici am făcut igienizări, dar este o clădire veche”.

A fost constituită însă o comisie care va face verificări. Verificări ar urma să facă şi Ministerul Sănătăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am văzut imaginile. Inspecţia va merge la Craiova”, a afirmat, în Baia Mare, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a adăugat că vor fi luate „măsurile cele mai drastice” în cazul spitalelor găsite în neregulă.

Imagini cu condiţiile în care sunt internaţi pacienţii Clinicii de Hematologie din Craiova au fost publicate pe facebook de o femeie.

Din acestea se observă grupuri sanitare distruse, la fel şi pereţii şi podelele, iar mai multe geamuri sunt sparte.

De la Revoluție se construiesc doar biserici și catedrale. De spitale, noi, romanii nu avem nevoie”, spune revoltată femeia.

Clădirea Secției de Hematologie a Spitalului Municipal Filantropia a fost construită în anul 1930 şi a fost consolidată în 1980.

La finalul anului trecut, primarul Craiovei anunţa că aici se va face o reconsolidare a clădirii şi o reamenajare a clinicii, investiţia fiind de peste 2,5 milioane lei.

Populare

Recomandări

Guvernul adoptă OUG cu creșterile de salarii respinse de profesori

Guvernul aprobă OUG care ar trebui să detensioneze situaţia...

VIDEO/ Cu mașina, în groapă, pe Podul Electro

Un tânăr din Craiova a avut parte de o...

Ziua internațională a copilului: Obiceiuri în țările lumii

Ziua Internațională a Copilului este celebrată în unele țări...

Rezidenții cu note mici, trimiși să se facă medici de familie

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note...