vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto/Video. Împrumuturi cu dobânzi de 100% şi prostituţie, la Caracal

Gruparea de proxeneţi din Caracal, printre membrii căreia se afla şi un poliţist de la Rutieră, acorda împrumuturi cu dobânzi lunare de până la 100%, iar când datornicii nu mai puteau plăti erau ameninţaţi sau sechestraţi. Totodată, mai multe persoane au fost duse de grupare în Europa de Vest unde au fost obligate să se prostitueze.

Potrivit anchetatorilor, gruparea s-a constituit începând cu anul 2014.

Suspecţii acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

78 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

32 de percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT, pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale, Serviciul Județean de Protecție Internă și Serviciului Județean Anticorupție.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul cadrelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Dolj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Politica