vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Candidaţii pentru funcţia de procuror european susţin joi interviul cu Tudorel Toader

Cei cinci candidaţi pentru funcţia de procuror european din partea României, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach şi Daniel Horodniceanu, vor susţine joi, începând de la ora 14.00, interviul cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit Mediafax.

Accesul candidaţilor la interviu va fi făcut în ordine alfabetică, transmite Ministerul Justiţiei într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei. Interviul candidaţilor din partea României pentru Parchetul European era stabilit iniţial pe 22 martie, însă a fost reprogramat.

La selecţie s-au înscris cinci procurori, respectiv Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach şi Daniel Horodniceanu. Marius Bulancea este şef la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din DNA, iar Daniel Horodniceanu este fost şef DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Interviul se va transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei şi va avea o durată de maximum 45 de minute/candidat. Potrivit anunţului făcut de Ministerul Justiţiei, evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară. În cadrul interviului vor fi testate şi cunoştinţele de limbă engleză sau franceză ale candidaţilor.

În urma interviului, comisia va selecta trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene. Lista va fi publicată pe site-ul Ministerului Justiției.

Politica