vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oamenii de partid, trimiși de Guvern la Bruxelles pentru a negocia ridicarea MCV

În demersul de a convinge Comisia Europeană să renunţe la Raportul MCV, Guvernul a trimis la negocieri oameni de partid, nu specialişti în drept.
Potrivit Adevărul, Liviu Dragnea e deranjat că diplomaţii din MAE nu susţin în UE modificările operate de PSD în Justiţie, aşa că a trimis „supervizori“ la Bruxelles. Cei trei oameni de bază ai echipei de negociere sunt: Victor Negrescu, Radu Canţăr şi Ovidiu Hagima.
De asemenea, sursele politice susţin că Liviu Dragnea i-a ales pe cei trei, care nu-i ies din cuvânt, tocmai pentru a-i dubla pe specialiştii din MAE care reprezintă România la Bruxelles, între care George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene, şi Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE. Dragnea îi suspectează pe diplomaţii români că nu susţin la Bruxelles demersul PSD de a modifica legislaţia penală, unul dintre motivele principale care au împiedicat ridicarea Mecansimul de Cooperare şi Verificare (MCV).
Săptămâna trecută, după întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşdintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Guvernul „a uitat“ să menţioneze în comunicatul oficial discuţia legată de raportul MCV. Subiectul a fost marcat doar de Comisia Europeană.

Politica