Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Adolescent vâlcean, trimis de magistrați la „școala de corecție”

Publicat

pe

După ce a tâlhărit un copil în plină stradă, un adolescent din Rm. Vâlcea a fost trimis la Penitenciarul pentru Minori și Tineri. Judecătorii au considerat că aceasta este cea mai bună soluție, în ceea ce privește reabilitarea lui Mihail – George G.

Fapta de tâlhărie a fost săvârșită în data de 15 noiembrie 2018, în jurul orei 18.00. Un copil, care abia ce ieșise de la școală și se îndrepta spre casă, a fost abordat de doi adolescenți pe strada Mărășești din cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea. Sub amenințarea cuțitului, minorul a fost deposedat de telefonul mobil, de căști, dar și de suma de 13 lei. Tâlharul a fost doar unul singur, Mihail George G, în vârstă de 17 ani. Celălalt adolescent a fost doar martor al infracțiunii.

La scurt dimp după comiterea faptei, inculpatul a fost trimis în judecată. După patru termene în dosar, în data de 7 martie 2019, magistrații au decis să-l condamne pe Mihail –George G, trimițându-l la Penitenciarul pentru Minori și Tineri, acolo unde va trebui să urmeze un program de pregătire școlară și formare profesională.

„În baza art. 233 C. pen. rap. la art. 234 alin. (1) lit. a) şi d) C. pen. cu aplicarea art. 113 alin. (3) C. pen., art. 124 C. pen., art. 396 alin. (10) C. proc. pen.; Aplică inculpatului G. George – Mihail măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Măsura educativă constă în internarea inculpatului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, unde va urma un program de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale, precum şi programe de reintegrare socială. În baza art. 399 C. proc. pen. rap. la art. 362, 208 C. proc. pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi, constatând că temeiurile care au determinat luarea şi menţinerea acesteia subzistă, Menţine măsura arestării preventive a inculpatului G. George – Mihail. În baza art. 127 C. pen. rap. la art. 72 C. pen. deduce reţinerea şi arestarea preventivă, de la 16.11.2018 la zi. În baza art. 397 C. proc. pen. rap. la art. 25 C. proc. pen., constată acoperit integral prejudiciul material cauzat şi ia act că persoana vătămată D. Andrei – Robert (asistat de părinţi) nu s-a constituit parte civilă. În baza art. 112 alin. (1) lit. b) C. pen., dispune confiscarea de la inculpat a cuţitului (cu lama de circa 10 cm) folosit la comiterea faptei. În baza art. 274 C. proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile avocaţilor din oficiu se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”,  se arată în minuta instanței Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Continue Reading