vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cioloş: Grupurile politice din PE se vor redefini cu siguranţă

USR PLUS nu vrea în Parlamentul European alături de PNL, PSD sau ALDE. Dacian Cioloş, preşedinte PLUS, a declarat, vineri, la Craiova că se aşteaptă la o redefinire a grupurilor politice din Parlamentul European.

“Grupurile politice se vor redefini cu siguranţă după alegerile europarlamentare sau în preajma lor, atunci când lumea va avea o idée mai clară legată de tendinţele de vot. Pentru noi un lucru e clar: n-o să ne regăsiţi într-un grup politic din care vor face parte Victor Orban şi FIDES, dat fiind comportamentul de până acum, cu siguranţă nici dintr-un grup politic din care va face parte PSD, cu domnul Dragnea, şi nici dintr-un grup politic din care va face parte ALDE, cu domnul Tăriceanu, aşa cum stau lucrurile acum. Dar, la nivel European, din perspectiva noastră, o să aibă loc o reconfigurare a grupurilor politice, probabil apariţia unor grupuri politice noi şi în ce ne priveşte evident că avem deja tatonări, contacte cu mai multe grupări politice în Europa, USR PLUS va face parte dintr-un grup politic care va milita pentru o Europă mai democratică, mai apropiată de cetăţeni, dar pentru o Europă, nu pentru o rupere a ei”, a declarat Dacian Cioloş.

La rândul său, Dan Barna, liderul USR a afirmat că alianţa nu are stabilit un rezultat clar pe care îl vrea la alegeri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Această campanie noi o vedem ca una de mobilizare. Mesajul pe care îl transmitem societăţii este: Implicaţi-vă! Haideţi la vot!”, a spus el.

Co-președinții Alianței Dacian Cioloș și Dan Barna au venit la Craiova, alături de candidații de pe lista comună Dragoș Pîslaru, Vlad Botoș, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Valeriu Nicolae, Radu Mihaiu, Teodora Stoian,  Anca Majaru, Gabriela Mirescu, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie, dar şi de Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei electorale din partea PLUS.

Aceştia au întârziat o oră la conferinţa de presă susţinută la Craiova, motivând aglomeraţia din trafic.

Politica