vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedințeni de aur

Doi atleți mehedințeni au cucerit medaliile de aur la Campionatul Național de Sală, pentru juniori II, desfășurat la București

La masculin, Adrian – Marian Bondoc, sportiv legitimat la CSM Drobeta Turnu Severin, s-a impus în proba de 400 metri, cu timpul de 50 de secunde și 96 de sutimi, fiind urmat pe podiumul de premiere de Dumitru Ionaș (51.64), de la CSM Pitești, și David – Laurențiu Gudi (51.97), de la CSS Ploiești. Elevul lui Mirel Bîrcu și-a rectificat și propriul record, cu aproape o jumătate de secundă!
„Sunt mândru de rezultatul lui Adrian. După ce anul trecut a ieșit vicecampion național de sală la 400 metri, de data aceasta a cucerit aurul. Performanța este una deosebită, ținând cont de faptul că noi nu avem condiții optime de pregătire. Suntem nevoiți să ne antrenăm pe pista dezafectată de la Stadionul Anghelescu, care, de cele mai multe ori, în această perioadă a anului este plină de nămol”, a spus antrenorul Bîrcu.
La feminin, aurul i-a revenit mehedințencei Aurelia – Ștefania Florescu, sportivă care activează, din acest an, cu dublă legitimare (CSS Drobeta Turnu Severin / CS Universitatea Craiova). Originară din comuna Izvoru Bârzii, eleva descoperită de Marin Istrate s-a impus în proba de 800 metri, pe care a câștigat-o cu timpul de 2.12,97 minute, devansându-le pe Maria – Talida Sfârghiu (2.13,65), de la CSM Suceava, și Tabița Teușan (2.13,99), de la CSS Șoimii Sibiu. Florescu este născută în 2004, fiind cu 2 ani mai mică decât majoritatea adversarelor sale.

Politica