sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Documentaţia pentru Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu, la licitaţie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu.

Acest drum ar urma să realizeze conexiunea între Drumul Expres Craiova-Pieşti şi Varianta Ocolitoare Târgu Jiu.

Potrivit anunţului, care a fost publicat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea contractului este de 26.261.508 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traseul actual principal ce realizează legătura între Craiova și Târgu Jiu este asigurat de DN6 (E79) Craiova-Filiași-Târgu Jiu, pe tronsonul Filiași-Târgu Jiu un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens”, se arată în caietul de sarcini care însoțește licitația publicată în SEAP.

Firma câştigătoare va trebui să realizeze documentaţia în doi ani şi va trebui să pună la dispoziţie minim două variante de traseu.

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu este prevăzut a se realiza cu fonduri europene.

Politica