joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Via Transilvanica. Autorităţile stabilesc traseul exact pe teritoriul județului Mehedinți

Autorităţile mehedinţene se pregătesc să stabilească traseul pe care îl va avea Via Transilvanica pe teritoriul judeţului. Drumul va porni de la Drobeta-Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol – va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, după cum afirmă reprezentanţii asociaţiei Tășuleasa Social, cei care au demarat acest proiect.

„Județul Mehedinți este un reper important în cadrul acestui proiect îndrăzneț, mai ales pentru că municipiul Drobeta Turnu Severin este locul unde în urmă cu 153 de ani Regele Carol I a sosit cu vaporul pe Dunăre și a pășit, pentru prima oară, pe pământ românesc”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Zilele trecute, prefectul Nicolae Drăghiea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, primarii din Drobeta Turnu Severin și cei ai localităților din zona de nord a județului Mehedinți, conducerea Geoparcului Platoul Mehedinți, a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară și a Direcției Silvice Mehedinți, au avut o întâlnire referitoare la demararea acestui proiect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada următoare vom stabili traseul exact pe teritoriul județului Mehedinți și vom face toate demersurile pentru ca el să poată fi străbătut pe jos sau cu bicicleta, nefiind vorba despre un traseu de-a lungul drumurilor județene sau naționale, ci despre o potecă marcată cu borne kilometrice și indicatoare. “Via Transilvanica” este un proiect al Asociației Tășuleasa Social care leagă zece județe din țară în vederea promovării istoriei, frumuseților naturii și culturii românești și pe care l-am sprijinit încă de la lansare pentru promovarea județului Mehedinți”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a explicat, la rândul său, că „beneficiarul va fi, în primul rând, județul nostru, pentru că un asemenea proiect va atrage în timp un număr mare de turiști, dar și investitori care vor duce implicit la dezvoltare”.

 

Un drum curajos

Reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social au demarat acest proiect pornind de la ideea că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina.

„Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs”, au explicat aceştia.

 

Politica