marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plenul CSM, aviz negativ pentru proiectul de modificare a OUG 7/2019 pe Legile justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, proiectul de modificare a OUG 7/2019 pe legile justiţiei. Avizul magistraţilor din CSM este unul consultativ, informează Adevărul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un proiect de ordonanţă prin care se abrogă mai multe dintre prevederile OUG 7 care a modificat legile justiţiei şi care a scos sute de magistraţi în stradă.

Proiectul de ordonanţă al ministrului Justiţiei nu vizează însă şi abrogarea articolului prin care Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este practic decupată de sub controlul ierarhic al procurorului general, rămând în vigoare şi posibilitatea ca procurorii de la această secţie să retragă apelurile în dosarele preluate de la celelalte parchete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei asociaţii ale magistraţilor din România critică ultima propunere de modificare a OUG 7 despre care spun că ignoră voturile a mii de magistrați, exprimate în cadrul adunărilor generale ale instanțelor judecătorești și parchetelor, în sensul luării de măsuri pozitive de natură legislativă sau administrativă în scopul suspendării imediate a punerii în aplicare a dispozițiilor din legile justiției și ordonanțele de urgență subsecvente criticate de Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și GRECO, revizuirea acestor acte normative, după o reală consultare a sistemului judiciar, potrivit unui comunicat transmis de Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție”.

 

Politica