vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit bebeluşul pentru care vâlcenii au protestat în stradă

Băieţelul de un an, care în urmă cu două luni a ajuns la un spital din Bucureşti în moarte cerebrală după ce a fost internat o zi la Spitalul Judeţean, a decedat, au anunţat luni rudele micuţului.

Potrivit acestora, decesul copilului ar fi survenit sâmbătă dimineaţa, la spitalul din Bucureşti unde se afla internat de la începutul lunii ianuarie, cu comă de gradul III, în tot acest timp fiind ţinut în viaţă doar de aparate, scrie Agerpres.

Băieţelul a fost internat pe 3 ianuarie la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde a fost tratat pentru laringită, în ziua următoare fiind trimis de urgenţă la Bucureşti pentru că starea lui se înrăutăţise. Pe drum, la Piteşti, copilul a suferit însă un stop cardio-respirator şi a ajuns în Capitală cu decerebrare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încă de atunci, părinţii copilului au acuzat cadrele medicale de la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de malpraxis, în acest caz fiind deschis şi un dosar penal in rem la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Concomitent, atât Direcţia de Sănătate Publică, dar şi conducerea Spitalului Judeţean au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate, dar până acum, în urma acestora, doar medicul din Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean care l-a preluat la internare pe copil a fost sancţionat cu reducerea a 10% din salariul de bază timp de trei luni, pe motiv că nu a respectat protocolului încheiat la nivelul secţiei.

De asemenea, pentru susţinerea acţiunilor demarate de părinţii băieţelului, au fost organizate şi două proteste, unul spontan, în data de 12 ianuarie, în faţa Spitalului Judeţean, la care au participat aproximativ 70 de persoane şi încă unul, pe 17 ianuarie, în faţa Prefecturii Vâlcea.

 

Politica